Izvor: MozzartSport.com, 22.Avg.2020, 17:21

Alba može da ide, zamena je spremna - Anhelinjo za 30.000.000 evra

Mladi levi bek zablistao na pozajmici u Lajpcigu, što će omogućiti građanima da ozbiljno zarade od njegove prodaje

Krenule su zvanične rokade u Barseloni, koje bi na kraju trebalo da rezultiraju neophodnim osveženjem ekipe Ronalda Kumana. Kako javljaju ostvrski mediji, Katalonci su izrazili ozbiljno interesovanje za levog beka Mančester Sitija Anhelinja.

Brzonogi Španac je drugi deo prošle sezone proveo u Lajpcigu, gde je ostavio odličan utisak, pa su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Građani za njega odredili cenu od okruglo 30.000.000 evra. Barselona je u potragu za levim bekom krenula nakon što je unutar kluba odlučeno da među igračima koji će napustiti Nou Kamp bude i iskusni Đordi Alba.

Anhelinjov dodatni kvalitet je to što po potrebi može da igra i ofanzivnije po levom boku, što je često činio u dresu Lajpciga. Upravo je kao levi vezni blistao u okršajima sa Totenhemom u osmini finala, odnosno Atletiko Madridom u četvrtfinalu.

Anhelinjo je imao interesantan razvojni put. Mančester Siti ga je jopš kao tinejdžera doveo na Etihad iz La Korunje za 4.500.000 evra, ali ga 2018. godine prodao PSV Ajndhovenu za 5.500.000, zadržavši opciju da ga ponovo otkupi. To je učinjheno već godinu dana kasnije za sumu od 12.000.000 evra. Bio je to čist gubitak Građana, ali samo trenutan, pošto će uloženi novac biti gotovo trostruko vraćen ovog leta.

Iako je promenio ozbiljan broj klubova proteklih godina, Anhelinjo ima tek 23 godine i tek treba da dostigne optimalan kvalitet. Građani u ovom trenutku na levom bekllu imaju Mendija i Zinčenka, pa deluje da bi Anhelinjio mogao da se bori za mesto u timu. Ipak, ne verujemo da će klub sa Etihada propustiti priliku da dođe do novca koji bi mu otvorio mogućnost da dodatno deluje na tržištu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.