Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2021, 13:41

Alan Širer i Tjeri Anri u Kući slavnih

Uz njih dvojicu, još šestorica će biti članovi prve klase Kuće slavnih Premijer lige

Jesu američki vlasnici tri engleska kluba "zamesili" oko evropske Superlige, ali nije baš da se nijedna ideja sa druge obale Atlantika, poput komercijalizacije najvećih sportista, ne sviđa Premijer ligi. Naprotiv.

Kako je saopšteno na zvaničnom Tviter nalogu, najelitnije fubalsko takmičenje na Ostrvu odlučilo je da "izgradi" sopstvenu Kuću slavnih, koje odavno postoje u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << SAD, ali i u Engleskoj, poput onih Brentfordu, Ipsviču, Noriču, Mančesteru, Škotskoj... A prvi stanovnici Kuće slavnih Premijer lige biće Alen Širer i Tjeri Anri. Osim legendarnog engleskog i francuskog asa, još šestorica bivših fudbalera će biti članovi klase 2021, na osnovu glasova navijača i specijalnog odbora.

Two centre-forwards, both gifted with natural skill and talent who have written their names in Premier League history

We’re delighted to announce Alan Shearer and Thierry Henry as the first two inductees of the #PLHallOfFame pic.twitter.com/MAKgi3SYzV

Da bi igrač bio na užoj listi kandidata, prvi uslov je da je završio karijeru najkasnije 1. avgusta 2020. Onda, ako nije odigrao najmanje 250 utakmica u Premijer ligi, treba da ispunjava jedan od sledećih uslova: da je sakupio najmanje 200 mečeva u dresu jednog tima (u Premijer ligi), da je izabran u bilo koji od timova decenije i na 20-godišnjicu Lige, da je vlasnik zlatne kopačke ili zlatne rukavice Lige, da je izabran za najboljeg igrača sezone ili da je osvojio bar tri titule šampiona, te da je postigao bar 100 golova ili kao golman završio najmanje 100 mečeva bez primljenog gola.

Prilikom izbora u obzir će se uzimati samo period u kome su fudbaleri igrali isključivo u Premijer ligi, a ne i u drugim domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Spisak od 23 imena na užoj listi kanidata biće objavljen danas u 19 časova po srednjoevropskom vremenu tokom specijalne emisije Kuće slavnih, na Sky Sports i digitalnim kanalima Premijer lige, a tada će i početi glasanje...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.