Ako bude sedme utakmice u NBA finalu, ona će se igrati 12. oktobra

Izvor: RTS, 03.Jun.2020, 08:41

Ako bude sedme utakmice u NBA finalu, ona će se igrati 12. oktobra

Sezona u NBA ligi će se najverovatnije nastaviti 31. jula, domaćin će biti Orlando u formatu sa 22 tima, a prema planu odigravanja utakmica poslednji dan NBA finala, odnosno eventualna sedma utakmica igrala bi se 12. oktobra.
Kako prenosi ”I-Es-Pi-En”, očekuje se da će komesar Adam Silver sa takvim predlogom izaći u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na novi, ključni sastanak sa Upravnim odborom i vlasnicima timova.

Iz toga proističe da će NBA draft i prelazni rok (free agency) biti održani u preosatalim danima oktobra tim redosledom nakon što se sezona okonča. 
Dodaje se da NBA i asocijacija igrača još uvek razgovaraju o samom formatu, a liga još uvek ima prostora da manevriše i diskutuje o strukturi ideja za povratak takmičenja.
Za izglasavanje odluke na sutrašnjem sastanku predstavnika 30 franšiza potrebno je tri četvrtine glasova, odnosno 23 glasa, što prema očekivanjima i saznanjima američkih kolega neće biti problem, već će Odbor ”aminovati” predloge i preporuke komesara Silvera.
Kako što smo nedavno pisali, najizvesniji format za nastavak sezone obuhvatiće utakmice regularne sezone, plej-in i plej-of utakmice za 16 timova koji trenutno zauzimaju pozicije koje vode u doigravanja, uz još šest timova koji imaju šansu da u preostalih šest utakmica regularnog dela dođu do osmog mesta.
U tu grupu spadaju Nju Orleans, Portland, San Antonio, Sakramento, Finiks i Vašington, kao jedini predstavnik Istoka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NBA liga do oktobra " predloženi format "gura" Kingse u plej-of

Izvor: B92, 03.Jun.2020

NBA sezona bi po predloženom sistemu sa 22 tima na Floridi od 31. jula mogla da se završi tek na jesen...ESPN prenosi da bi po tom sistemu potencijalna sedma utakmica finalne serija bila na programu 12. oktobra...Plan NBA uključuje kraj regularnog dela sezone, plej-in i plej-of utakmice za 16 ekipa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.