Ajntraht neće čekati: Jović će biti (samo) naš

Izvor: Mondo, 22.Okt.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajntraht neće čekati: "Jović će biti (samo) naš"

Nemački klub ne ostavlja dilemu oko toga da li će otkupiti ugovor srpskog napadača.

Perspektivni srpski centarfor Luka Jović (20) obeležio je minuli vikend Bundeslige, jer je postao najmlađi igrač nemačkog prvenstva koji je postigao pet golova u jednoj utakmici.

Napadač Ajntrahta trenutno je jedan od dvojice najefikasniji igrača u Bundesu, jer su sedam golova postigli samo on i Pako Alkaser iz Dortmunda. Od starta sezone u dresu tima iz Frankurta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Jović je pogodio devet puta, pokazavši tako da su pred njim velike stvari.

Posle ubedljive pobede Ajntrahta protiv Fortune (7:1), neizbežno pitanje za rukovodstvo Lukinog tima bilo da li će ga i još koliko zadržati, s obzirom na to da on boravi u Nemačkoj kao pozajmljeni igrač Benfike.

Ta, dvogodišnja pozajmica isteći će u leto 2019, a u Ajntrahtu neće čekati krajnji rok da "overe" novi sporazum, prema kojem će on postati samo njihov igrač.

Na koliku finansijsku granicu je postavljena klauzula - nije zvanično poznato, jer su portugalski novinari navodili da Frankfurt moći da otkupi srpskog špica za 12 miliona evra, a "Bild" je pisao da je ta svota upola manja - šest miliona.

Evo šta je u ponedeljak o tome izjavio sportski direktor Ajntrahta, Bruno Hubner.

"Njegov napredak je senzacionalan, iz nekoliko razloga. On je, prosto, kompletan napadač i njegov razvoj nije završen", rekao je on.

Kada će i da li će Jović postati isključivo Ajntrahtov igrač?

"Što se tiče mogućnosti da ga otkupimo - još imamo malo vremena. Uveli smo stavke u ugovor prema kojima možemo da aktiviramo otkupnu klauzulu u određeno vreme. Još u to vreme (pre godinu i po), imali smo veliku veru u njega, pa smo se odlučili za dvogodišnju pozajmicu", objasnio je Hubner.

"Jedna stvar je sigurna - imamo opciju i on će na kraju postati igrač Ajntraht Frankfurta", uvereni su na "Komercbank areni".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Alkaserov intervju za Marku: Nisam se promenio kao osoba, ne znam da li bih poverovao da mi je neko rekao…

Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2018, 13:13

Pako Alkaser je definitvno jedan od napadača koji je obeležio početak sezone u najjačim ligama Evrope. Stigao je na pozajmicu u Borusiju iz Dortmunda iz Barselone, malo ko je očekivao da će igrati ovako dobro, a on ne da igra dobro nego briljira. Borusija večeras od 21 čas igra protiv Atletiko...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.