Alkaserov intervju za Marku: Nisam se promenio kao osoba, ne znam da li bih poverovao da mi je neko rekao…

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.10.18. | 12:57

“Da li bih dao Zlatnu loptu Antoanu Grizmanu? To je nagrada za najboljeg igrača na svetu, a jasno je da je to Lionel Mesi”

Pako Alkaser je definitvno jedan od napadača koji je obeležio početak sezone u najjačim ligama Evrope. Stigao je na pozajmicu u Borusiju iz Dortmunda iz Barselone, malo ko je očekivao da će igrati ovako dobro, a on ne da igra dobro nego briljira.

Borusija večeras od 21 čas igra protiv Atletiko Madrida u Dortmundu, a madridski list Marka nije htela da propusti ovakvu priliku da napravi intervju sa Alkaserom.

Izabrane vesti

Da li mu je u glavi i dalje ovaj sjajan početak sezone?
"Ne prestajem da mislim o tome. Na kraju krajeva, to je nešto što radim svaki dan. Jasno je da za sve golove napadač mora da se zahvali saigračima iza njega i to nešto o čemu razmišljam", rekao je Alkaser.

Sve što Alkaser dotakne - to ulazi u mrežu. Postigao je sedam golova na 13 mečeva za samo 126 minuta u Bundesligi. Tresao je i mrežu igrajući za reprezentaciju Španije...
"Sve je do igranja i do toga da uđeš u dobru seriju u kojoj sam ja. Kada sam došao u Barselonu ništa nije htelo da uđe i imao sam loš niz. Sada je potpuno drugačije i sve se odvija jako dobro. Ali sve ovo me neće promeniti kao osobu", rekao je Alkaser.

Da ti neko rekao pre nekoliko meseci šta te čeka, da li bi mu poverovao?
"Možda bih poverovao, možda ne, ne znam... Na kraju krajeva, sve je do toga kako radiš tokom sedmice i da imaš priliku da uradiš sve ove stvari na pravi način. A u ovom slučaju, stvari funkcionišu dobro".

Možda je ovako dobra forma učinila Alkasera da se zapita da su mu protekle godine, posebno u Barsi, bile izgubljene...
"Neki tako misle, da sam možda izgubio prethodne dve godine. Ali ja tako ne mislim. Gledajući brojke i minute, jasno je da mislim da sam mogao da igram više, ali za sve to vreme sam napredovao kao fudbaler i kao ličnost".

Kako ti je bilo da sediš na klupi Barse, a bio si starter u Valensiji?
"Tako je išlo od dana do dana... Tako je kako je. Tu je trener koji odlučuje ko igra, a ko ne. I na to moraš da se navikneš. Pod tvojom kontrolom je da treniraš dobro, da napreduješ svakog dana i da se pripremiš da budeš spreman kada zatrebaš treneru".

Da li osećaš neku vrstu olakšanja posle prelaska iz Barse u Dortmund?
"Sloboda je kada igraš, kada imaš minute i uživaš u profesiji. Nisam imao minute u Barseloni, sada ih imam i sve ide kako treba".

Da li Lionel Mesi čini sve ostale igrače na terenu manje važnim?
"On privlači pažnju, ali te čini boljim fudbalerom u isto vreme. Zapravo, mnoge golove koje sam dao u Barsi došli su posle njegovih dodavanja. On ti doda loptu i ostaneš sam ispred golmana. Sve što treba da uradiš je da daš gol. Tako da - da, on privlači pažnju, ali te čini boljim".

Ovo nije prvi put da preskačeš prepreke. U Valensiji si se namučio da napraviš ime. Išao si na pozajmicu u Hetafe...
"Dolazim iz porodice koja gleda na svaki dan kao da je poslednji. Koja se trudi da maksimalno uživa i pređe preko prepreka na putu. Tako je ceo moj život i nadam se da če ostati tako do kraja".

Gledamo li najboljeg mogućeg Alkasera?
"Moguće, tako brojke kažu. Ali jasno je da ne smem da se opustim ni u jednom momentu. Moram da nastavim da napredujem pored sjajnih igrača sa kojima igram".

Borusija je izrazila nameru da plati 23.000.000 evra za tebe i da te dovede u svoje redove. Da li si spreman da ostaneš u Nemačkoj?
"Moja ideja je da napredujem fudbalski i da nastavim u ovoj sezoni kako je bilo do sada. Jasno je da će doći teža vremena, kao i ona lakša, ali to neće promeniti moj način razmišljanja".

Sa Lukom Jovićem Alkaser deli prvo mesto strelaca u Bundesligi. Prvi sledeći meč Dortmunda je večeras protiv Atletiko Madrida (21 č).
"Jasno je da je ovo važan test da vidim gde smo. Probaćemo da izvučemo maksimum iz ovog meča. Može svašta da se desi. Možda bude loš odskok ispred golmana pa lopta uđe ili može da se desi ispred mene pa da šutnem loptu u red Z. Nikada ne znate šta vas čeka".

Da li je osećaj kada igraš protiv Atletiko Madrida kao da te boli zub? Igrao si devet puta protiv Atletika i dobio jednom.
"Jeste, sigurno. To je tim koji prima jako malo golova i ostavljaju malo mesta. Uvek su svesni svega što se događa na terenu. Za napadača to je frustrirajuće".

Da li bi dao Zlatnu loptu Antoanu Grizmanu?
"To je nagrada za najboljeg igrača na svetu, a jasno je da je to Mesi".

Foto: Action images


tagovi

Pako Alkaser

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara