Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 05:03

Ajkule progutale Bolivar u Barankilji i otpllivale u zaliv Libertadoresa (VIDEO)

Junior sa 3:0 u revanšu poništio poraz 2:1 iz La Paza

Pre nedelju dana Bolivar je iskoristio Ande, domaći teren u La Pazu i 3.600 metara nadmorske visine da stekne prednost 2:1 pred revanš u Barankilji. Međutim, vrlo brzo se bolivijski velikan spustio praktično na nivo mora, a u Barankilji ga je sačekalo 11 ajkula presvučenih u crveno-belo. Doslovce su mu izgrizle sve nade da može u grupnu fazu Libertadoresa - 3:0.

Šepurila se Akademija po Boliviji, dobijala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rivale bez primljenog gola, pre toga, takođe u kvalifikacijama za kontinentalnu elitu petardirala nemoćni urugvajski Vonderers. Ali dovoljno je bilo znati da Junior u napadu ima jednog Migela Borhu da postane jasno kakav pakao bi mogao da zadesi odnedavno filijalu Mančester Sitija.

Možda ljubiteljima fudbala u Evropi nije poznat lik, niti delo devetke Juniora, ali u Južnoj Americi je Borha ozbiljna faca. Ako je i tamo bilo neimformisanih, predstavio im se Kolumbijac sa devet golova na 12 utakmca Libertadoresa 2018. godine. Da, baš onog izdanja koje je izrodilo argentinski Superklasiko u finalu. Borha je tada rešetao u dresu Palmeirasa, zaustavljen je baš protiv Boke u polufinalu, a prethodnu se preporučio Junioru tako što mu je spakovao četiri gola u dva meča grupne faze.

Večeras je 28-godišnji špic najavio preokret u dvomeču vodećim golom na stadionu Metropolitano Roberto Melendez. Fredi Hinestrosa mu je podigao jednu sveću u peterac, da Borha se poklonio i glavom na metar od gol linije zakucao loptu u mrežu.

Imao je Junior rezultat koji mu je garantovao prolaz, ali mu je posao znatno olakšao Leonardo Ramos. Iskusni defanzivac je zbog udaranja protivnika bez lopte isključen u 69. minutu i više nije bilo povratka za goste.

Desetak minuta pre kraja Pahoj je demonstrirao sjajnu egzekuciju levom nogom, da bi se u dubokoj nadoknadi Hinestrosa golom koji je pridodao prethodnoj asistenciji profilisao kao igrač utakmice. Možda i nešto lakše nego što je bilo očekivano, Rohiblankosi iz Barankilje su obezbedili 18. učešće u grupnoj fazi Kopa Libertadores.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, REVANŠI

Sreda

Santos – San Lorenco 2:2 (1:0) /prvi meč 3:1/

/Leonardo 17, Para 57 – Di Santo 59, Romero 78/

Četvrtak

Gremio - Independijente del Valje 1:2 (1:1) /prvi meč 1:2/

/Žan Pjer 22 - Ortiz 45, 66/

Atletiko Nasional - Libertad 4:1 (1:1) /prvi meč 0:1/

/Barera 16, Perlaza 51, Alvez 58, Duke 74 - Ensiso 2/

Petak

Junior - Bolivar 3:0 (1:0) /prvi meč 1:2/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.