Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 21:13

Ajaks 0 – Mino Rajola 1! Velikan ostaje bez najvećeg talenta posle Klajverta za džabe

Amsterdamski klub je uradio sve što je mogao da zadrži igrača ali nije uspeo

Ozbiljno se pojačao Ajaks ove zime i doveo dva kapitalna pojačanja u vidu Sebastijena Alea iz Vest Hema i Usame Idrisija iz Sevilje, ali je danas morao navijačima da saopšti tužnu vest.

Brajan Brobi (19), ponajveći talenat kluba i najperspektivniji centarfor iz Ajaksove škole u ovom veku, napustiće klub iz Amsterdama narednog leta kao slobodan igrač. To >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je epilog neuspelih pregovora Ajaksa sa igračem i njegovim agentom Minom Rajolom.

„Klub je uradio sve što je mogao da zadrži igrača u Amsterdamu još neko vreme, ali jednostavno nije bilo šanse. Izabrao je da igra negde drugo od sledećeg leta. To je njegova odluka koju moramo da poštujemo ali je jako teško prihvatamo. Dosta mi je te priče“, rekao je Ajaksov direktor Mark Overmars.

Brajan Brobi je za prvi tim Ajaksa debitovao pre tri meseca protiv Fortune i na debiju je postigao prvenac. Prtehodne nedelje je ušao sa klupe u meču protiv Viljema i sa golom i asistencijom odirgao jednu od glavnih uloga u pobedi od 3:1. U većem delu sezone je igrao za Ajaksov mladi tim u drugoj ligi i tamo je na 14 mečeva postigao devet golova.

Brobija smatraju najtalentovanijim centraforom kojeg je Ajaksova škola izbacila u prvi tim još od vremena Patrika Klajverta. Bilo je tu još talentovanih napadača poput Donjela Malena ili Stivena Bergvajna ali su oni napustili Ajaks pre ulaska u prvi tim. Ajaks je u poslednjih dvadesetak godina uglavnom kupovao svoje ’devetke’ (Mahlas, Arveladze, Ibrahimović, Mido, Huntelar, Suarez, Milik...) i nije ih proizvodio iz svog pogona.

Zato je Brobi dočekan sa oduševljenjem i kao sledeća velika ’devetka’ četvorostrukog prvaka Evrope. Dete kluba, rođen u Amsteradmu, talentovan, nedavno napunio 19 godina... Ali uzalud. Mnogo pre Ajaksa ga je ’pod šapu’ stavio najmoćniji svetski menadžer Mino Rajola i odlučio da mu drugačije usmeri karijeru. Možda i malo osvetoljubiv zbog Ajaksovog zatezanja oko prodaje njegovog klijenta Matijsa de Lihta pre godinu i po dana u Juventus.

Iako je sam igrač letos rekao da bi voleo da produži ugovor sa Ajaksom, Overmars je pre dva meseca rekao da se nešto promenilo i da ’oseća da neće doći do dogovora’. Pre mesec dana je Rajola ponudio maldog napadača Borusiji Dortmund uz savet da ga uzmu što pre jer je reč o prirodnom nasledniku Erilnga Halanda koji od leta 2022. godine ima fiksnu klauzulu da za 75.000.000 evra može da ode iz kluba. Rajolina namera je da se Brobi sledeću sezonu uigrava i da potom zameni Halanda.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.