Agresivnost Mege preplašila vukove

Izvor: Mondo, 15.Nov.2015, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agresivnost Mege preplašila "vukove"

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević ocenio je da je u pobedi nad Cibonom presudila agresivnost u igri njegovih izabranika.

Foto: bcmegabasket.net

Mega Leks je nastavio uspešan niz u regionalnoj ABA ligi postigavši sedmu, izuzetno značajnu pobedu, i naneo Zagrepčanima šesti poraz.

Trener srpske ekipe Dejan Milojević bio je veoma zadovoljan s obzirom na to da je trijumf došao u specifičnom trenutku.

 "Jako sam zadovoljan pobedom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jer je ova utakmica za nas došla u specifičnom trenutku kada je ekipu napustio Samardžiski, a Kaba se još nije u potpunosti oporavio od povrede. Ipak, bili smo dovoljno agresivni, imali smo čak 11 osvojenih lopti i tom agresivnošću po celom terenu uspeli smo da poremetimo napad Cibone", izjavio je Milojević za klupski sajt.

On je dodao da je njegov tim imao problema u skoku tokom cele utakmice, a da je Cibona ostvarila 19 skokova u napadu, što je, prema njegovim rečima, neprihvatljivo.

"Zaista odavno nisam video da izgubi ekipa koja je imala 17 skokova više, ali naša velika agresivnost donela nam je trijumf, iako smo imali i loše procente šuta za jedan i tri poena. Odbrana je postala naš zaštitni znak, planiramo da budemo još bolji i videćemo dokle će nas to odvesti", zaključio je Milojević.

Najefikasniji pojedinac susreta, Danilo Nikolić, naveo je da su on i saigrači otvorili utakmicu skakački veoma loše.

"Dozvolili smo protivniku veliki broj uhvaćenih lopti u napadu. Međutim, još jednom smo kao ekipa pokazali karakter, igrali smo agresivno, zasluženo smo trijumfovali i vratili se na pobednički kolosek. Čestitao bih saigračima na pobedi, a košarkašima Cibone na fer i korektnoj igri", poručio je Nikolić.

U 12. kolu regionalne lige Mega Leks gostuje 21. novembra ekipi Olimpije u Ljubljani.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.