Advokat: Biće zanimljivo videti kako se naši mladi igrači snalaze protiv velikog rivala

Izvor: Blic, 06.Sep.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Biće zanimljivo videti kako se naši mladi igrači snalaze protiv velikog rivala

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju (20.45), u Humskoj, odigraće protiv Francuske prvi meč pod komandom novog selektora Dika Advokata, a holandski strateg jedva čeka debi.

"Radili smo četiri dana. Tesko je reći da li sam zadovoljan, pravu sliku imaću posle utakmice, kada budem video koliko su igrači usvojili ono što se traži od njih. Bilo bi dobro kada bismo igrali kvalitetno i ostvarili pozitivan rezultat. Igramo protiv jakog tima, jednog od najboljih u Evropi trenutno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << To je dobro za nas, jer ćemo videti šta treba da promenimo u budućnosti. Dosta smo radili na tome kako treba da se ponašamo kada nemamo loptu u posedu. Biće zanimljivo videti kako se naši mladi igrači snalaze protiv velikog rivala kao sto je Francuska", rekao je Advokat.

Holandski stručnjak se ne plasi "galskih petlova".

"To bi bila loša poruka poslata igračima. Gledao sam utakmicu Francuska - Španija, to je najviši nivo evropskog fudbala. Ali i naši igrači dolaze iz pet najjačih liga i očekujem da pokažemo koliko možemo i znamo", kaže selektor "orlova".

Branislav Ivanovic, kapiten Srbije, osvrnuo se na saradnju sa novim strategom.

"Svaka promena u sportu ima svoje pozitivne i negativne strane. Videli smo prvih dana koliko nas selektor poznaje. Mi smo profesionalci, moramo da prihvatimo njegove zahteve. Prihvatamo odgovornost da pokažemo koliko možemo, ovo su odlučujući dani za nas", ističe Ivanović.

Francuska reprezentacija nije nepoznanica za Baneta Ivanovića.

"Njihov projekat je titula prvaka Evrope 2016, kada su domaćini. Po kvalitetu, jako su dobra ekipa. Ne znam ko će igrati, ali mi svakako moramo da damo maksimum. Mi smo ekipa koja još uvek ima oscilacije, mora još mnogo da uči, ali se nadam najboljem", iskren je Ivanović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Advokat upoznaje tim, tim upoznaje Advokata

Izvor: Mondo, 06.Sep.2014

Reprezentacija Srbije trenirala je u subotu na stadionu Partizana, dan pred prvi meč pod vođstvom novog selektora,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.