Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 19:50

Adriana Vilagoš među pet finalista za najboljeg mladog sportistu Evrope

Ceremonija proglašenja pobednika biće održana krajem novembra u Slovačkoj

aEvropski olimpijski komiteti objavili su imena pet finalista koji će konkurisati za trofej za najboljeg mladog sportistu Evrope “Pjotr Nurovski” za 2021. godinu, a među njima se našla i velika nada srpske atletike Andriana Vilagoš. Uz nju, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu su još tri devojčice i jedan dečak: Skaj Braun (skejtbording) iz Velike Britanije, Adrijana Ćerezo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Iglesias (tekvondo) iz Španije, Viktorija Listunova (sportska gimnastika) iz Rusije i David Popovići (plivanje) iz Rumunije.

Vilagoš već godinama beleži sjajne rezultate u mlađim kategorijama. Pre tri godine u konkurenciji starijih pionirki bacila je najbolji rezultat u svetu (63,80 m), a ove godine njeno koplje teško 500 grama letelo je čak do 70,10 m, što je najbolji rezultat na svetu u konkurenciji mlađih juniorki i titulu balkanske šampionke. Ona je sa 100 grama težim kopljem uspela da postigne rezultat od 60,44 m, što joj je omogućilo da postane vicešampionka Evrope za juniore, na ovogodišnjem takmičenju u Talinu. Na ovogodišnjem prvenstvu sveta za takmičare do 20 godina, Adriana je uspela da baci koplje do udaljenosti od 61,46 m, čime je i ostvarila najbolji rezultat u svetu.

Ceremonija proglašenja najboljeg mladog sportiste Evrope biće održana tokom Seminara Evropskih olimpijskih komiteta u Samorinu (Slovačka) 25. i 26. novembra 2021. godine, a najboljeg mladog sportistu izabraće predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope. Pored prestižnog trofeja, laureat će od Evropskih olimpijskih komiteta dobiti stipendiju u iznosu od 15 hiljada evra. I ostali finalisti ostvaruju pravo na novčane nagrade za potrebe daljeg sportskog usavršavanja, a shodno konačnom plasmanu.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope “Pjotr Nurovski” dodeljuje se svake godine počevši od 2010, kada je nagrada ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske koji je život izgubio u avionskoj nesreći.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.