Adesanja opet brani titulu – Striklend je spreman za rat

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 23:55

Adesanja opet brani titulu – Striklend je "spreman za rat"

Izrael Adesanja i Šon Striklend boriće se za šampionski pojas srednje kategorije.

Šampion mešovitih borilačkih veština Izrael Adesanja prihvatio je izazov Šona Striklenda i braniće titulu u srednjoj kategoriji 10. septembra u Sidneju na UFC 293 događaju.

Adesanja je poslednju borbu imao u aprilu, protiv dugogodišnjeg rivala Aleksa Perejre, kada je pobedio i vratio šampionski pojas koji je izgubio pet meseci ranije, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trebalo da se bori Drikusa du Plesisa, ali se borac iz Južne Afrike iznenada povredio.

Striklendu će ovo biti prva borba za titulu UFC šampiona.

Američki borac se u januaru ove godine popeo u srednju kategoriju u kojoj je porazio Nasurdina Imavova, nakon čega je pobedio i u duelu protiv Abusupijana Magomedova u julu.

Nedavno je Striklend bio gost podkasta Džoa Rogana gde je pozvao Adesanju na borbu u UFC oktagonu uz poruku da je "spreman za rat".

Navodio je i neke stvari iz Adesanjinog privatnog života, optuživši ga za seksualni odnos sa psima, ismevajući njegove lakirane nokte, krug prijatelja i slične stvari...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.