Izvor: RTS, 30.Maj.2022, 18:16

Abasov šampion Evrope, zlato za Srbiju posle 37 godina

Konačno, posle 37 godina, zlato za Srbiju na Evropskom prvenstvu. Srpski bokserski reprezentativac Vahid Abasov osvojio je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu šampionata u Jerevanu, u kategoriji do 67 kg, savladao Gruzina Laša Gurulija.
To je prva zlatna medalja za srpski boks još od 1985. godine kada je Ljubiša Simić u Budimpešti postao prvak Evrope.

U prvoj sesiji takmičarskog dana srpski bokserski as Vahid Abasov u olimpijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kategoriji 63,5–67 kg ubedljivo je u polufinalu savladao Moldavca Aleksandera Parašćijeva.
"Srbijo ponosni smo i srećni, zlato sija na našim grudima. Srbijo donosimo ti kući zlato", rekao je nakon intoniranja himne Bože pravde u Jerevanu Vahid Abasov.
Nešto kasnije, drugu zlatnu medalju za Srbiju osvojio je Artjom Agejev, u kategoriji do 80 kg, savladavši Italijana Alfreda Kromvela Komeja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Abasov i Agejev šampioni Evrope, zlato za Srbiju posle 37 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022

Srpski bokserski reprezentativci Vahid Abasov i Artjom Agejev osvojili su titulu prvaka Evrope na prvenstvu u Jerevanu...Artjom Agejev osvojio je titulu šampiona Evrope n u kategoriji do 80 kg, pošto je danas u finalu savladao Italijana Alfreda Kromvela Komeja...Agejev je doneo drugo zlato Srbiji,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Drugo zlato za Srbiju, i Agejev na tronu Evrope!

Izvor: B92, 30.Maj.2022

Dva zlata posle 30godina! Srbija je mnogo ulagala u boks poslednjih pet godina i to se isplatilo...Srpski bokserski reprezentativac Artjom Agejev osvojio je titulu šampiona Evrope na prvenstvu u Jerevanu...Agejev je trijumfovao u kategoriji do 80 kg, pošto je u finalu savladao Italijana Alfreda Kromvela...

Nastavak na B92...

NOVO ZLATO ZA SRBIJU: Agejev postao evropski šampion

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2022

U finalu kategorije do 80 kilograma savladao Italijana Komeja...Čekao je srpski bokas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 37 godina, a onda su u jednom danu stigla dva zlatna odličija sa kontinentalnog šampionata u Jerevanu...Posle Vahida Abasova koji je postao šampion Evrope u kategoriji do 67...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.