ATP RIO DE ŽANEIRO: Lajović savladao Đerea i plasirao se u četvrtfinale

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 22:52

ATP RIO DE ŽANEIRO: Lajović savladao Đerea i plasirao se u četvrtfinale

Sve je rešeno u dva seta.

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Rio de Žaneiru, pošto je večeras u osmini finala pobedio sunarodnika Lasla Đerea rezultatom 6:2, 7:5. Meč je trajao jedan sat i 50 minuta. Lajović je 58. teniser sveta, dok je Đere 35. na ATP listi. Ovo je bio peti međusobni duel dvojice srpskih tenisera na ATP turu, a treći trijumf Lajovića.

Lajović je bolje ušao u meč i prvi set je dobio rezultatom 6:2. Đere >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zaigrao angažovanije u drugom setu i poveo 3:0, a potom i 5:2. Lajović je zatim osvojio pet uzastopnih gemova i zasluženo je stigao do pobede. Dvojica srpskih tenisera su i prošle godine igrala u osmini finala turnira u Rio de Žaneiru, a tada je Lajović slavio 6:2, 6:4. On je potom eliminisan u četvrtfinalu od Španca Karlosa Alkaraza 6:4, 7:6 (7:0).

Lajović će u četvrtfinalu ATP turnira u Rio de Žaneiru igrati protiv Argentinca Franciska Čerundola, koji je 22. na ATP listi. Srpski i argentinski teniser igrali su samo jednom u karijeri i to 2023. godine na Mastersu u Sinsinatiju, a slavio je Lajović 6;3, 6:4. ATP turnir u Rio de Žaneiru se igra za nagradni fond od 2.100.230 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.