ATP ISPRAVIO NEPRAVDU: Rubljovu vraćena lova i bodovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 14:25

ATP ISPRAVIO NEPRAVDU: Rubljovu vraćena lova i bodovi

Rus ostaje na petom mestu.

ATP je bar delimično ispravio nepravdu i Andreju Rubljovu vratio nova i bodove koje izgubio diskvalfikacijom u polufinalnom meču turnira u Dohi. Rus je zvanično diskvalifikovam zbog neprimerenog kometara upućenog linijskom sudiji.

Do incedenta na meču sa Aleksandrom Bublikom došlo je u samom finišu meča, u 12 gemu trećeg seta

Jedan od sudija, koji zna ruski, obratio se supervizoru i rekao je da je Rus opsovao sudiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je igrač negirao. Na kraju je Rubljov diskvalifikovan kod rezultata 6:5 za Bulbika u trećem setu i Kazahstanac je otišao u finale.

As per @jamesgraysport, Rublev's points and prize money after the DQ in Dubai have been reinstated by the ATP following Andrey's appeal. 🚨

Rublev - who has been fined 36.400$ - remains at no. 5 in the rankings and won't be surpassed by Zverev. pic.twitter.com/ZvoCkl3ua9

— Relevant Tennis (@RelevantTennis) March 4, 2024

Rubljovu je prvobitno oduzet sav novac, ali i bodovi koje je zaradio do tog trenutka na turniru, da bi ATP nakon žalbe tenisera potvrdio da je odluka opovrgnuta.

On je svakako kažnjen sa 36.400 dolara zbog nedoličnog ponašanja, a zahvaljujući uspešnoj žalbi će zadržati peto mesto i Sašu Zvereva iza sebe na ATP listi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.