AKTUELNO: U poslednja 24 sata od korona virusa preminulo 27 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2022, 07:30

AKTUELNO: U poslednja 24 sata od korona virusa preminulo 27 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 2.765 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 14.062 testirana uzorka.Od poslednjeg preseka preminulo je 27 osoba, objavljeno je na zvaničnom sajtu Covid-19.rs.U bolnicama se leče 2.142 pacijenta, od kojih je 87 na respiratoru. Od početka epidemije u Srbiji je zabeležen 1.305,621 slučaj korona virusa, a preminulo je 12.787 osoba.

Procenat smrtnosti je 0,98 odsto. Do sada je testirano 7.275. 299 uzoraka.

9.41 - Od danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Kosovo i Metohiju samo sa dve doze vakcine

Od danas je za ulazak na Kosovo i Metohiju neophodna potvrda o vakcinaciji sa dve doze vakcine protiv korona virusa.

Juče preminuo 21 pacijent

U nedelju je saopšteno da je preminuo 21 pacijent, što znači da je od posledica kovida 19 do sada zvanično preminulo 12.760 osoba. Na respiratoru se trenutno nalazi 89 osoba.

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler rekao je da se u Srbiji posle praznika može očekivati drastičan porast novozaraženih, pre svega, delta sojem koji je kod nas i dalje dominantniji od omikron varijante. Taj soj je, međutim, opasniji i izaziva teže kliničke slike od omikrona.

U Evropi po broju novozaraženih i dalje prednjači Francuska, a vlada zato uvodi strože mere. Rekordni brojevi i u Engleskoj, pa će đaci u srednjim školama ponovo morati da nose maske tokom nastave.

U Amsterdamu su hiljade ljudi protestovaleprotiv mera zatvaranja uvedenih pred novogodišnje praznike, prkoseći zabrani okupljanja.

U Izraelu, gde se već daje četvrta doza ranjivim kategorijama stanovništva, spremaju se za snažan nalet omikrona.

Kada je reč o regionu, Crna Gora beleži 1.288 novih slučajeva zaraze. Zbog toga su uvedene i nove mere: Crnogorski državljani i stranci mogu da uđu preko svih graničnih prelaza uz potvrdu da su vakcinisani propisanim brojem doza vakcina, da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest meseci, ili da je osoba prebolela kovid 19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.