AKTUELNO: U Srbiji 2.454 novoobolelih, preminulo sedam osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2021, 07:40

AKTUELNO: U Srbiji 2.454 novoobolelih, preminulo sedam osoba

U Srbiji je u protekla 24 sata potvrđeno 2.454 novih slučajeva korona virusa, od 14.270 uzoraka koji su testirani. Od posledica ove infekcije preminulo je još sedmoro ljudi. U bolnicama širom zemlje nalazi se 1.057 pacijenata obolelih od korona virusa, od kojih je 58 na respiratoru. Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 751.147 slučajeva ovog virusa, a testirano je 4.960.665 osoba. Do sada je preminulo 7.240 ljudi, a procenat smrtnosti je 0,96 odsto.

Krizni štab je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlučio da školska godina 1. septembra počne normalno i predstavio modele koji će se u skladu sa situacijom primenjivati.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek kaže za RTS da je epidemijska situacija zabrinjavajuća, ali da ga raduje da će deca krenuti 1. septembra u škole.

Direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović napominje da ako dve osobe u jednom odeljenju budu pozitivne, onda je to znak da celo odeljenje treba da pređe na onlajn nastavu u narednih 10 dana.

Profesor Branislav Tiodorović kaže da je sigurno da će prvog dana svi đaci poći normalno u školu, ali, da je važno da instituti i zavodi ocene situaciju.

10.08 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 23 novozaražena,  jedna osoba preminula

U poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovana su 23 nova slučaja korona virusa, a jedna osoba preminula je od posledica kovid-19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

9.15 - U Pčinjskom okrugu 97 zaraženih, polovina iz Vranja

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije na kovid-19, u Pčinjskom okrugu registrovano je još 97 obolelih od korona virusa.

8.41 - Batajnica se puni, najviše mladih nevakcinisanih pacijenata

U bolnici u Batajnici prema poslednjim podacima leče se 352 pacijenta, od kojih je 47 na intenzivnoj nezi, a 22 su na respiratoru, izjavila je direktorka te ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

N1 Studio Live (26.8.2021)

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2021

Za svega nekoliko dana došli smo da toga da je epidemiološka situacija zabrinjavajuća i da se broj novoobolelih meri u hiljadama po danu. U kovid bolnici u Batajnici uglavnom se leče mlade nevakcinisane osobe i zato su ponovljeni apeli da je vakcina glavno oružje u borbi protiv kovida.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.