AKO TIRANA IZNENADI DINAMO: Zvezdu čeka albanski PROVOKATOR, koji je POKAZIVAO dvoglavog orla!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 16:41

AKO TIRANA IZNENADI DINAMO: Zvezdu čeka albanski PROVOKATOR, koji je POKAZIVAO dvoglavog orla!

Crveno-beli saznali imena mogućih protivnika.

Crvena zveda će, ukoliko eliminiše Europu iz Gibraltara, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Tirane ili Dinama iz Tbilisija.

Kopenhagen je stigao i prestigao prednost Bašakšehira iz prvog meča i izborio se za duel s Mančester Junajtedom u četvrtfinalu Lige Evrope večeras (21.00) u Kelnu. Đavoli su veliki favoriti s kvotom 1,25, dok je dupla šansa X2 3,95. Pogledajte sve kvote kladionice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << MOZZART za Mančester Junajted - Kopenhagen.

Obzirom da su Gruzini favoriti u ovom meču, treba očekivati lagani prolaz Dinama, međutim, ako albanski tim iznenadi ekipu iz Tbilisija, šta čeka crveno-bele?

Tirana je osnovana 1920. godine i do sada je 25 puta bila šampion države. Na titulu koju su sada osvojili čekali su čak 11 godina, što govori o tome da je klub bio u određenoj rezultatskoj krizi iz koje se polako diže.

Sa klupe ih vodi Endubuisi Egbo, bivši nigerijski reprezentativni golman, koji je bio i igrač ovog kluba početkom 21. veka i upisao čak 147 nastupa za njega. Svoju trenersku karijeru je počeo u Albaniji, gde je najpre bio trener golmana u klubu Bilis, a potom i glavni trener, a isti put je prošao u FK Tirana. Najpre je bio trener golmana od 2014-2019, a posle toga je postao prvi trener.

Kada govorimo o igračkom kadru, prema podacima specijalizovanog sajta "Transfermarkt" on je ukupno procenjen na 5,03 miliona evra, a najskuplji igrač je makedonski internacionalac Kristijan Toševski (26) čija je vrednost procenjena na pola miliona evra. Najbolji strelac je upravo Nigerijac Ngo sa 13 postignutih golova prošle sezone.

Treba istaći i da je član ovog kluba i Andi Ljilja koji je bio deo one reprezentacije Albanije koja je igrala u Beogradu kada je meč prekinut zbog drona i zastave velike Albanije, ali i koji je u Grčkoj, gde je bio član Janjine, dobio otkaz jer je prilikom proslave gola provocirao pokazujući dvoglavog orla kao simbola Velike Albanije.

Tirana igra većinu svojih utakmica na stadionu "Selman Stermasi" koji je kapaciteta 12.500 gledalaca, ali one značajnije evropske mečeve i derbije igra na stadionu "Kemal Stafa" koji prima najviše 20.000 gledalaca, ali s obzirom na aktuelnu situaciju videćemo koji bi stadion mogli da odaberu, ako se sretnu sa srpskim predstavnikom.

Iz danskog Viborga doveli su napadača Adviona Adviju, krila su Brazilac Elton Kale i Argentinac Augustin Torasa, koji su visoki svega 165cm!

Tirana je najveći uspeh ostvarila jednim dolaskom u osminu finala Kupa pobednika kupova, ali po svim podacima, ne bi trebalo da predstavlja problem za Zvezdu i plasman Stankovićevog tima u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.