Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2021, 21:57

AFRIKA: Mamelodiju derbu Južne Afrike, Al Ahli se dobro oznojio, ali stigao u četvrtfinale kupa

Pogledajte kako su završene neke od utakmica na afričkom kontinentu

GOR MAIJA - KENIJA CB 2:1

(Fudbal, Kenija 1)

Sjajni su fudbaleri Gor Maije ušli u novu sezonu. Samo devet minuta trebalo im je da postignu dva pogotka. U razmaku od 120 sekundi Omala je dva puta pronašao put do mreže rivala i činilo se da se gostima sprema katastrofa. Ipak, već u 23. minutu su fudbaleri Kenije preko Onjanga prepolovili zaostatak i najavili da se neće predati. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Do kraja se vodila velika borba, ali se ispostavilo da su svi golovi stali u uvodne minute prvog poluvremena. Gor Maija piše pobedu.

ORLANDO PAJRATS - MAMELODI 0:2

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Morala je jedna serija da bude prekinuta. Na kraju je Mamelodi pokazao zašto je aktuelni šampion. U prvom delu nije bilo golova, da bi posle devet minuta igre u drugom Piter Šalulile načeo mrežu Pirata. Isti fudbaler je samo 18 minuta kasnije duplirao prednost Mamelodija i trasirao put ka pobedi. Posle pet kola, branioc trona je na čelu sa 13 bodova, dok je Orlando posle prvog poraza pao na četvrto mesto i već kaska pet bodova za liderom.

ZANAKO - KONKOLA 0:2

(Fudbal, Zambija 1)

Vicešampion nastavlja da posrće. Fudbaleri Zanakoa nisu uspeli da dođu ni do boda protiv novajlije u elitnom rangu. Konkolu je posle četiri boda u prva tri kola uspeo kao gost na pleća da obori jedan od najboljih timova u ligi. Gosti su poveli u 24. minutu preko Temboa, da bi Mpoji 15 minuta kasnije duplirao prednost. Domaćina je u problem uvalio Kalota, kada je posle samo četiri minuta igre u drugom delu zaradio direktan crveni karton.

ŠABAB MOHAMEDIJA - DIFA EL DŽADIDA 1:2

(Fudbal, Maroko 1)

Blistaju fudbaleri Difa El Džadide na startu nove sezone. Posle tri kola imaju maksimalan učinak. Večeras su na pleća oborili Šabab Mohamediju i tako joj naneli prvi poraz. Poveli su gosti preko Gadauija u 42. minutu i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Na naredni gol se čekalo do 86. minuta, kada je Hadraf duplirao prednost gostiju. Uspeo je domaćin da probije led, ali tek u petom minutu nadoknade. Kasno se u strelce upiusao Butil. Velika pobeda Difa El Džadide.

AL AHLI - ENPPI 1:0

(Fudbal, Kup Egipta)

Kroz težak period prolazi najtrofejniji klub sveta. Uspeo je Al Ahli ipak da zaleči rane trijumfom u osmini finala kupa, ali nije do nje tek tako došao. Enpi je jedno od najprijatnijih iznenađenja u ligi i pružio je odličan otpor protiv velikog favorita. Ipak, za pobedu Crvenih đavola postarao se Mohsen, koji je pogotkom u 75. minutu trasirao put domaćinu ka četvrtfinalu takmičenja.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.