Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 00:06

AFRIKA: Bez pobednika u Derbiju Kaira, Ismaili četvrtim vezanim trijumfom pobegao od opasne zone

Rezultati nekih od značajnijih utakmica širom Afrike

POLIS – MUSANZE 2:1 (1:0)

(Fudbal, Ruanda)

Polis je skočio na čelo grupe i overio plasman u narednu rundu. Endajišimije je doneo prednost domaćoj ekipi u 27. minutu i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Posle šest minuta igre u nastakvu uzvratili su gosti, Enjitegeka je pogodio za izjednačenje. Ipak, u finišu susreta, Polis stiže do nove prednosti. Gol vredan tri boda i plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u plej-of postigao je Sibomana u 82. minutu. Musanze je tako ostao bez šansi da se domogne doigravanja.

AL AHLI – ZAMALEK 1:1 (0:0)

(Fudbal, Egipat)

Bod u derbiju slađi je Al Ahliju. Jedna od najtrofejnijih svetskih klubova je tako ostao četiri koraka iza Zamaleka, ali pošto ima dve utakmice manje, drži sve u svojim rukama. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, da bi Al Ahli stigao do prednosti u 73. minutu preko Mohsena. Ipak, Sasi je samo sedam minuta kasnije poravnao rezultat i dao nade Zamaleku da može do trona. Sve je dakle u rukama tima koji je prošle godine pobedom nad velikim gradskim rivalom osvojio i Ligu šampiona. Ipak, nije uspeo da priđe na bod lideru, pa će u zaostalim susretima imati imperativ pobede.

EL GUNAH – ASVAN 1:1 (0:1)

(Fudbal, Egipat)

Fudbaleri El Gunaha su povećali razliku u odnosu na prvi tim ispod crte, pa su tako osam bodova iznad opasne zone i smeši im se opstanak. Ne može se isto reći za Asvan, koji je tri koraka ispred ugrožene Nacionalne banke Egipat. Gosti su stigli do prednosti u 26. minutu, Gaber je precizno izveo najstrožu kaznu. Sa 0:1 se otišlo na odmor, da bi posle 12 minuta igre u drugom delu Badr poravnao rezultat. Asvan je u finišu ostao sa igračem manje, kada je Musa zaradio drugi žuti karton, pa su se povukli sa željom da sačuvaju makar bod, na kraju su i uspeli u toj nameri.

NB EGIPAT – ISMAILI 0:2 (0:0)

(Fudbal, Egipat)

Još jedna okršaj ugroženih timova, a Nacionalna banka Egipat je sve bliže ispadanju u niži rang. Prva je ispod crte sa 18 bodova, tri manje od Asvana i pet od današnjeg rivala. Ismaili je tako napravio bitak korak ka opstanku, igra u sjajnoj formi i nanizao je četvrti trijumf u prvenstvu Egipta. Gosti su poveli u 58. minutu preko Ben Jusefa. Posao im je olakšao Jasin, kada je u 89. minutu zaradio crveni karton, a samo 60 sekundi trebali je fudbalerima Ismailija da overe trijumf preko Papel Arija.

SMUHA – VADI DEGLA 2:1 (1:0)

(Fudbal, Egipat)

Fudbaleri Smuhe su zadržali šanse za plasman u Kup Konfederacija Afrike. Posle dve utakmice bez trijumfa, slavili su kod kuće protiv Vadi Degle, kojoj preti ispadanje. Smuha je na tri boda od Piramidsa i trećeg mesta, dok je Vadi Degla pretposlednja na tabeli sa 16 bodova (pet od bezbedne zone). Domaćin je do prednosti stigao u 13. minutu, a u finišu prvog dela igre gosti su ostali sa igračem manje, direktan crveni karton zaradio je Mari. U 78. minutu Smuha koristi brojčanu prednost i dolazi do drugog pogotka preko El Tahira. Utešni gol za goste postigao je Amin u šestom minutu nadoknade.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

AFRIKA: Gorile nastavljaju da se dižu, APR opravdao očekivanja, Orlando opet kiksnuo

Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021

Rezultati nekih od značajnijih utakmica širom Afrike..MVADUI JUNAJTED - KAGERA ŠUGAR 0:3..(Fudbal, Tanzanija 1)..Punih pet meseci fudbaleri Kagere nisu uspeli da pobede nikog i onda su to uradili danas na gostovanju Mvaduiju. I to prilično ubedljivo! Nastavlja se potop domaćina koji u poslednjih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.