Fudbaleri Orlanda (©AFP)
Fudbaleri Orlanda (©AFP)

AFRIKA: Gorile nastavljaju da se dižu, APR opravdao očekivanja, Orlando opet kiksnuo

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 23:11

Rezultati nekih od značajnijih utakmica širom Afrike

MVADUI JUNAJTED - KAGERA ŠUGAR 0:3

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Punih pet meseci fudbaleri Kagere nisu uspeli da pobede nikog i onda su to uradili danas na gostovanju Mvaduiju. I to prilično ubedljivo! Nastavlja se potop domaćina koji u poslednjih pet utakmica ne samo da nije pobedio nikog, već je uzeo tek jedan bod i dao jedan gol. Ovaj poraz bio je daleko najubedljiviji u tom nizu.

AMAZULU – BAROKA 0:1

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Šok u Durbanu, gde je Baroka slavila rezultatom 1:0 i tako Amazulu verovatno izbacila definitivno iz šampionske trke! Pravo iznenađenje zaista, pogotovo jer su gosti do vođsvta stigli u 38. minutu preko Mbulua, a onda uspešno zadržali prednost do kraja i neutralisali napade rivala kojih je neočekivano bilo malo…

STELENBOŠ - ORLANDO PAJRATS 0:0

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Velika nula u meču gde se donekle očekivalo da bi Orlando mogao do pobede vredne preskakanja Golden Erouza i zauzimanja pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona Afrike. Umesto toga tim koji nikoga nije dobio već dva meseca odigrao je peti put nerešeno u tom nizu. Doduše, Orlando baš loše igra u gostima u istom tom periodu, jer su remizirali četiri i izgubili tri utakmice, bez pobede naravno.

APR – BUGESERA 2:1

(Fudbal, Ruanda 1)

Zanimljiv susret u kojem je APR na kraju opravdao ulogu favorita. Domaćin je rano poveo preko Bizimana, da bi susret zakomplikovao Ntvali na startu drugog poluvremena. Ipak, tim golom je samo uneo malo živosti, jer je na kraju APR ipak stigao do gola vrednog pobede zahvaljujući Manziju u 73. minutu. APR je tako upisao i petu uzastopnu pobedu.

MUHANGA - GORILA, 15.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Gorila se digla, još kako! Treća pobeda u nizu, opet uz primljen gol i rezultat 2:1 kao u prošlom kolu. Ako budete dalje pratili igre Gorile onda bi tip GG&3+ trebalo da vam bude u najužem izboru, jer to je konstanta već četvrtu utakmicu.


tagovi

AfrikaOrlando PajretsAmaZulu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara