AFERA PEČENJE: Sudije ponovo na sudu zbog utakmice Mladost - Vojvodina

Izvor: Kurir, 08.Maj.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFERA PEČENJE: Sudije ponovo na sudu zbog utakmice Mladost - Vojvodina

Prvooptuženi je Milan Čabrić, a sudiće se i Mihajlu Jekniću i Borku Kašanskom, koji su 2007. navodno pomogli Vojvodini da savlada Mladost

„Slučaj pečenje“, koji je pre osam godina uzdrmao srpski klupski fudbal i u zatvor odveo nekoliko osoba zbog nameštanja rezultata, ponovo je aktuelan.

Srpsko pravosuđe obnovilo je proces za sve osumnjičene u lažiranju utakmice Mladost - Vojvodina (0:1) koja se odigrala 12. decembra 2007. godine, a prvo saslušanje održaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se početkom sledeće nedelje u Novom Sadu.

Umesto pokojnog predsednika novosadskog superligaša Bate Butorovića, prvooptuženi će biti Milan Čabrić, a pored njegove krivice utvrđivaće se i krivica glavnog sudije meča Mihajla Jeknića, njegovog pomoćnika Borka Kašanskog i Gorana Kovačića, koji je, kako se sumnja, posredovao između arbitara i vodećih ljudi uprave „lala“.

Podsećanja radi, policija je u koordinisanoj akciji 29. januara 2008. uhapsila Butorovića, Čabrića, Jeknića, Kašanskog i Kovačića jer su svojim delovanjem pomogli da Mladost izgubi meč sa 1:0, a dokazi su dobijeni prisluškivanjem njihovih telefona.

Iz presretnutih razgovora istražni organi su shvatili da će kao nagradu za naklonost Vojvodini arbitri dobiti zahvalnost u vidu „pečenja“. To je bila njihova šifra za Butorovićev novac, koji je uz posredovanje Kovačića delio Čabrić, pa su u roku od nekoliko sati svi osumnjičeni završili iza zatvorskih rešetaka. Nakon dva meseca u istražnom zatvoru svi pritvoreni bili su pušteni da se brane sa slobode.

Poštenje se isplati

RADOJČIĆ ODBIO „PEČENJE“

Istragom je utvrđeno da samo drugi Jeknićev pomoćnik Igor Radojčić nije prihvatio razgovor i ponudu za „pečenje“, što mu je kasnije donelo blistavu internacionalnu karijeru. Radojčić danas obavlja funkciju potpredsednika Sudijske organizacije, dok su Kašanski i Jeknić morali da napuste karijere delilaca pravde. Milan Čabrić od prošlog leta nije više član rukovodstva Vojvodine jer obavlja funkciju u upravi FK Donji Srem iz Pećinaca.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.