ABA liga: Zvezda protutnjala kroz Moraču

Izvor: BKTV News, 07.Okt.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA liga: Zvezda protutnjala kroz "Moraču"

Košarkaši Crvene zvezde savladali Budućnost u Podgorici rezultatom 71:87 (13:22, 18:23, 19:22, 21:20)

Dominaciju crveno-belih u današnjoj utakmici oslikava činjenica da je aktuelni šampion Jadrana bio u vođstvu samo početkom meča 6:4. Pri rezultatu 9:13 za tim sa Malog Kalemegdana usledila je serija gostiju posle koje je na semaforu pisalo 9:22, a onda su Podgoričani vezali četiri poena i posle prvih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << deset minuta rezultat je bio 13:22.

Početkom druge četvrtine košarkaši Budućnosti su imali poslednji trzaj na večerašnjem meču kada su prišli na pet poena zaostatka, ali tada su izabranici Milana Tomića dodali gas i na veliki odmor otišli sa prednošću 31:45.

U trećoj četvrtini razlika u korist Zvezde se kretala između +11 i +20, a pred poslednjih deset minuta rezultat je bio 50:67.

Crveno-beli nisu stali ni u poslednjoj četvrtini, kada su došli i do maksimalnih +26 u jednom trenutku, ali su puleni Aleksandra Džikića na kraju uspeli da ublaže poraz za konačnih 71:87.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stratos Perperoglu sa 20 postignutih poena, jedan manje dodao je Cirbes. Bili Baron upisao je 15 poena, a dvocifren je bio i Majkl Odžo sa 11. Džo Regland je imao 11 asistencija, ali su mu falila dva poena za dabl-dabl učinak.

Najbolji igrač Budućnosti večeras je bio bivši košarkaš Crvene zvezde Alen Omić koji je zabeležio po 11 poena i skokova. Nemanja Gordić je takođe upisao 11 poena, a Nikola Ivanović je takođe bio dvocifren sa deset ubačenih poena.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.