Zvezda deklasirala Budućnost u Podgorici!

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2018, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda deklasirala Budućnost u Podgorici!

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su u veoma kratkom vremenskom periodu da dva puta nadigraju Budućnost. Posle pobede u finalu Superkupa, slavili su i u drugom kolu ABA lige sa 87:71.

Nadali su se izabranici Aleksandra Džikića da će u renoviranoj dvorani “Morača” uz podršku navijača uspeti da se revanširaju pulenima Milana Tomića, ali ništa od toga. Budućnost 12. oktobra igra prvi meč u Evroligi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << protiv Armani Milana u Podgorici, dok će Zvezda dan ranije u drugom kolu Evrokupa gostovati Monaku.

Centralne figure u sastavu Crvene zvezde na putu ka pobedi bili su Stratos Perperoglu sa 20, Majk Cirbes sa 19 poena i Bili Beron sa 15 poena. Nešto bolji od ostalih u ekipi Budućnosti bili su Alen Omić sa 11 i Nemanja Gordić sa 11, kao i Nikola Ivanović sa 10 poena.

Crvena zvezda je sjajno otvorila meč. Odbrana je funkcionisala besprekorno. Izabranici Aleksandra Džikića nisu uspevali da nađu put do koša, imali su katastrofalno loš procenat šuta iz igre. S druge strane, Bili Beron je naštelovao nišanske sprave, dobro mu je asistirao Džo Regland pa su “crveno-beli” u završnici prve deonice vodili sa 21:9, a na odmor otišli sa viškom od 22:13.

Budućnost je sa mnogo više energije i agresivnosti ušla u drugu deonicu, ali problem sa realizacijom je ostao nepromenjen, što su koristili Stratos Perperoglu, Majkl Odžo i Majk Cirbes pa je na semaforu pisalo 39:24 za Zvezdu. Pokušavao je trener Džikić da pronađe petorku koja će uspeti da uhvati rezultatski priključak čestim izmenana, ali mu to u prvom poluvremenu nije pošlo za rukom. Puleni Milana Tomića su imali komforan suficit na kraju druge četvrtine – 45:31.

Budućnost je iz igre šutirala 31-7, Zvezda 32-18. Perperoglu je ubacio 12, Beron 10, a Cirbes osam poena. S druge strane u sastavu šampiona ABA lige Danilo Nikolić je bio najefikasniji sa sedam poena.

Zvezda je treći kvartal otvorila serijom od 6:0, za kapitalnih 51:31. U tom trenutku je bilo jasno da je potrebno da se desi čudo pa da Budućnost napravi preokret i stigne do pobede.

Tračak nade za navijače Budućnosti pojavio se u završnici ovog perioda igre kada su u režiji Arona Krafta i Nemanje Gordića Podgoričani sveli deficit na 11 poena, ali već početkom poslednjeg kvartala Zvezda je ponovo bila na plus 24.

Zvezda u dobrom raspoloženju čeka duel Evrokupa sa Monakom, dok Budućnost ima mnogo briga pred okršaj sa Milanom na startu Evrolige.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NOKAUT I U “MORAČI”: Zvezda drugi put u dve nedelje uništila Budućnost

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2018

Perperoglu, Cirbes, Beron i Regland potopili ABA šampiona DRUGI put u samo dve nedelje, Crvena zvezda je košarkaški nokautirala Budućnost. Ovog puta, poruku da je izgubljena titula prošle sezone bio trenutak slabosti i još nekih okolnosti, poslala je pred njenim navijačima....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.