ABA liga Fantasy - Jeste li napravili ekipu za treće kolo? (foto)

Izvor: Sportske.net, 06.Okt.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA liga Fantasy - Jeste li napravili ekipu za treće kolo? (foto)

Nema pauze na startu nove sezone u regionalnom košarkaškom takmičenju, treće kolo počinje već danas.

Verujemo da ste upoznati sa fantazi igrama na dnevnoj bazi koje vam nudi Fantasy Nova, ABA liga je samo jedna od njih.

U prošlom kolu najuspešniji takmičar bio je 'acobp90' sa impresivnih 160 poena, ovako je izgledala njegova ekipa.

Treće kolo počinje danas, prvi meč na programu je u 17h, šampion Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Telekom gostuje u Zadru.

Ova dva rivala nedavno su odmerila snage u dvorani 'Krešimir Ćosić' u borbi za peto mesto za predsezonskom Zadar Doguš kupu, beogradski crveno-beli su bili bolji iako su imali žute minute u trećoj četvrtini.

Zadar je tradicionalno neugodno gostovanje za srpske klubove, mada je Zvezda prošle sezone slavila u ovom dalmatinskog gradu posle dugo, dugo vremena. Zvezda je favorit i u današnjem meču, slavila je u prva dva kola protiv dve ekipe koje su sigurno u top 5 ove sezone na Jadranu, Mege i Budućnosti, a prva violina Radonjićeve ekipe bio je nemački centar Maik Cirbes.

Kako Zadar nije naročito jak na centarskim pozicijama, možda ne bi bilo loše pratiti Cirbesov kontinuitet odličnih igrara i uvrstiti ga u ekipu za treće kolo. Treba razmisliti i o plejmekerima Mekelu i Joviću, obojica su imala veoma zapažene učinke u prva dva kola.

Kada je reč o Zadru, Marko Ramljak je na pomenutom predsezonskom turniru koji je organizovan u Zadru pokazao da može da zablista protiv jakih ekipa, odlično je otvorio sezonu i bio najbolji pojedinac u utakmici protiv Cibone, poptom je zatajio u Novom Mestu u porazu od Krke, gde je najsvetlija tačka Zadrana bio Domagoj Bošnjak.

Podsetimo da je Crvena zvezda ostala bez Dangubića na neko vreme.

Dva sata kasnije počinje zagrebački derbi između Cedevite i Cibone.

'Vitamini' su favoriti, vicešampion jedini ima obe pobede u prva dva kola uz šampiona Zvezdu, 'Cibosi' su polovični, namučili su se protiv novajlije Tajfuna na svom parketu.

Najzanimljiviji će biti duel u reketu između MVP-a prošlog kola Mira Bilana i mladog Anta Žižića koji je odlično odigrao prve dve utakmice u sezoni.

Kada je reč o igračima Cedevite za očekivati je da prorade Fran Pilepić i Luka Žorić, koji se u prva dva kola i nisu baš proslavili svojim izdanjima. Takoođe Džejkob Pulen bi takođe mogao i morao bolje, kao i mlade nade Arapović i Mazalin.

Iz Cibone treba obratiti pažnju na Marka Jagodića-Kuridžu i veterana Jasmina Hukića.

Današnji program završava se utakmicama u Šentjuru, gde Tajfun čeka Krku, i u beogradskom 'Pioniru', gde skopski MZT gostuje Partizanu.

Novajlija Tajfun se solidno pokazao na startu, pobeda protiv Sutjeske kući, pa tersan poraz od Cibone u Zagrebu. Iskusni Dragiša Drobnjak je za sada najviše pokazao u ovom timu, mada je za očekivati da tokom cele sezone glavnu ulogu bude imao Amerikanac Klark III. Igrači koji potencijalno mogu doneti poene su Bolčina, Čebular i Ponjavić.

Kod Krke je u prva dva kola najviše odskočio Jure Lalić, vrlo dober bio je i Stefan Sinovec, a košarkaši koju su do sada ostavili solidne utiske su Ivanov, Lapornik i Rojc.

Krka je jača na papiru, ali treba to opravdati na terenu.

Partizan dočekuje duel sa MZT-om kao poslednjeplasirani na tabeli, sa dva poraza od Metalaca i Mege u prva dva kola. Podatak da je MZT deklasirao Metalac u prošlom kolu najbolje svedoči da crno-belima večeras neće biti ni malo lako.

Do sada je upravo dojučerašnji plejmejker Skopljaka Aleksandar Cvetković najviše pružio od svih Partizanovih igrača, treba ga iamti u vidu za Fantazi. Povratnik Čeda Vitkovac je bio dobar u prvom kolu u Valjevu, Vrabac je odigrao solidno u Sremskoj Mitrovici, čeka se da stvarno proradi novi kapiten Vanja Marinković.

S druge strane, gledajte da pronađete mesta sa Đorđa Drenovca u timu, on je bio fenomenalan u prva dva kola. Takođe, Marko Ljubičić je razbio svoj bivši klub Metalac pre par dana, a njegova najbolja partija u ABA ligi je upravo protiv Partizana iz prošle sezone. To su neki kontinuiteti koje bi valjalo ispratiti. MZT je ekipa koja je dovela dosta novih igrača, tim je u stvaranju, osim pomenute dvojice na početku sezone su se dobro snašli Marko Luković i Duško Bunić.

U sredu su na programu tri meča u terniminam od 17h, 19h i 21h.

Prva utakmica se igra u Valjevu, gde Metalac dočekuje Igokeu.

Obe ekipe imaju polovičan učinak za sada, po pobedu kod kuće i po poraz na strani.

Metalac je ekipa koja nema igrača koji je apsolutni lider, postoji nekoliko igrača koji uvek mogu da odskoče, ali i zakažu. Za sada najjači indeks ima Jošilo, ptare ga Malešević, Majstorović, Jevtović, Rakićević, Pot, Kutlešić...

U Igokei je u prva dva kola najviše pokazao Miloš Komatina, najveća očekivanja su od Aleksandra Ćapina i Vuka Radivojevića, koji je zakazao protiv Cedevite u Zagrebu, a onda razbio Olimpiju u Laktašma.

Union Olimpija u trećem golu čeka Sujtesku u Ljubljani. Nikšićani su jedini tim uz Partizan bez pobede, teško da je Ljubljana mesto gde će uspeti da je ostvare.

Plejmejker 'Zelenih' Zek Rajt je prva violina najvećeg slovenačkog kluba i pravi primer stranca koji pravi razliku. Uzmite ga u obzir za ovo kolo. Rajt bi najveću podršku tokom čitave sezone trebalo da imau Savi Lešiću, a za očekivati je da više blistavih momenata imaju Miha Lapornik i atraktivni Blaž Mahkovic.

Zavesa na treće kolo spušta se u Morači duelom Budućnosti i Mega Leksa, to bi trebalo da bude i najbolja utakmica kola.

Podgoričane je Zvezda spustila na zemlju u Beogradu, mada je tim zbog pet-šest novih igrača i dalje u fazi upoznavanja i uigravanja. Očekivano, Suad Šehović je pokupio najviše indeksnih poena za sada, mada je u prvom kolu protiv Krke ostao u senci svog brata i povratnika u Budućnost Seada, kao i bivđeg kapitena Zvezde Tadije Dragićevića. Omar Kuk će i ove sezone biti glavni snabdevač, a stigao je i Aleks Marić koji bi vremenom trebalo da pravi razliku u reketu.

Ko nas je pratio od starta fino se 'ovajdio' kada smo preporučili Danila Nikolića iz Mege kao igrača koji ne košta mnogo, a može mnogo da donese. On je igrač iz Milojevićevog tima koji je doneo najviše indesnih poena iz utakmica sa Zvezdom i Partizanom, tako da možda valja ispratiti njegovu dobru seriju i u ovom kolu, ali mu je cena osetno skočila. Mega je ostala bez MVP-a prvog kola Radeta Zagorca koji je slomio ruku, ali u prošlom kolu mladi Francuz Luvavu je dokazao da može da eksplodira. Potencijalno dosta poena može da donese i centar Peđa Samardžijski, podsetimo da je Sofoklisa Skoricjanitisa ukrotio, sutra uveče će voditi veliki duel sa Marićem.

Za one koji još uvek nisu upoznati sa pravilima, do tančina ih mogu izučiti OVDE, vrlo je jednostavno, imate budžet od 50 jedinica, osam igrača da uklopite u tu svotu i svaki vam, bez razlike da li je prva petorka ili rezerva, donosi poene.

Za kraj napominjemo da pravo učešća u igri imaju STARIJI OD 18 GODINA, a igra se pod okriljem sportske kladionice "Soccer". I u trećem kolu nagradni fond je 10 hiljada dinara.

Srećno!
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Loša Zvezda slavila u Zadru

Izvor: B92, 06.Okt.2015

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zadar 56:49 (11:12, 13:11, 14:12, 18:14), u slaboj predstavi na prvom gostovanju u ABA ligi...Crveno-beli su izgubili čak 19 lopti u areni "Krešimir Ćosić" i pogodila tek 38% šuta iz igre (18/47), ali je domaćin bio još gori pa je šampion stigao do treće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.