ABA - Zvezda druga, ispala Sutjeska!

Izvor: Sportske.net, 07.Mar.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Zvezda druga, ispala Sutjeska!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Krku i overili prednost domaćeg terena pred početak plej-ofa, dok je Sutjeska porazom u Zadru izgubila pravo učešća u ABA ligi.

Sve utakmice 26. kola ligaškog dela regionalnog košarkaškog šampionata koje su imale takmičarski značaj počele su u 18 časova, ali se nisu svi mečevi završili u isto vreme.

Sirena za kraj susreta prvo se oglasila u Šentjuru gde je prežaljeni Tajfun ugostio Igokeu. Šampion Bosne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Hercegovine strahovao je za opstanak pred poslednje kolo ali je pobedom nad poslednjeplasiranim timom u ligi prebrinuo sve brige.

Igokea je kao gost savladala Tajfun rezultatom 81:76 (19:23, 22:21, 26:14, 12:13) obezbedivši tako opstanak. Da bismo i naredne sezone gledali Igokeu u ABA ligi biće potrebno da "Igosi" odbrane titulu u Bosni i Hercegovini.

Crvena zvezda Telekom savladala je Krku iz Novog Mesta rezultatom 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16) čime je obezbedila drugo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji plej-ofa sa Cedevitom.

Gosti iz Novog Mesta borili su se u dvorani "Aleksandar Nikolić" za goli život i dobro otvorili meč ali je kvalitet Crvene zvezde Telekom došao do izražaja i presudio u korist aktuelnog šampiona ABA lige.

Krka je samo zahvaljujući porazu Sutjeske u Zadru opstala u ABA ligi!

Najuzbudljivije je bilo u Zadru gde je Sutjeska poražena rezultatom 85:83 (16:19, 25:24, 25:12, 19:28) iako je na nekoliko desetinki pre kraja imala šut za pordužetak.

Nemanja Vranješ promašio je šut za pobedu na tri sekunde pre kraja, posle čega je Korać pravio prekršaj, a Ante Delaš sa linije penala bio siguran i doneo tri poena prednosti domaćoj ekipi.

Domaćin je faulirao Nemanju Vranješa kako bi sprečio trojku, a bek Sutjeske posle pogođenog prvog bacanja promašuje drugo i skuplja odbijenu loptu.

Usledila je prava drama pošto je lopta završila na obruču ali bivši centar Partizana Đoko Šalić nije uspeo da realizuje zicer i donese timu iz Nikšića barem produžetak.

Na taj način Sutjeska je eliminisana iz ABA lige i neće imati priliku da nastupa u regionalnom takmičenju bez obzira na plasman u crnogorskom šampionatu.

Okršaj srpskih klubova u okviru poslednjeg kola pripao je ekipi Mega Leksa koja je kao domaćin savladala Metalac rezultatom 77:64 (21:14, 18:15, 17:21, 21:14).

Ekipa Dejana Milojevića još ranije je obezbedila četvrto mesto na tabeli pa će u polufinalu plej-ofa igrati protiv Budućnosti koja će imati prednost domaćeg terena.

Metalac je, sa druge strane, zadržao pravo da se naredne sezone takmiči u ABA ligi ali će u domaćem šampionatu morati da bude među prve tri ekipe na kraju ligaškog dela kako bi zaista učestvovao na "Jadranu".

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISTORIJA - Partizan pao posle ČETIRI produžetka!

Izvor: Sportske.net, 07.Mar.2016

Neverovatan meč viđen je u dvorani "Tivoli" gde su Union Olimpija i Partizan NIS odigrali četiri produžetka, čime su ispisali novu stranicu ABA lige. Nezapamćeni maraton pripao je Union Olimpiji...Utakmica poslednjeg kola ligaškog dela regionalnog šampionata između Union Olimpije i Partizana...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.