ISTORIJA - Partizan pao posle ČETIRI produžetka!

Izvor: Sportske.net, 07.Mar.2016, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJA - Partizan pao posle ČETIRI produžetka!

Neverovatan meč viđen je u dvorani "Tivoli" gde su Union Olimpija i Partizan NIS odigrali četiri produžetka, čime su ispisali novu stranicu ABA lige. Nezapamćeni maraton pripao je Union Olimpiji.

Utakmica poslednjeg kola ligaškog dela regionalnog šampionata između Union Olimpije i Partizana izdvojila se od ostalih koje su počele u 18 časova time što se u "Tivoliju" igralo dvadeset minuta duže nego na ostalim terenima.

Okršaj Union Olimpije i Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << NIS ostaće upamćen po tome što je pitanje pobednika rešeno nakon 60 minuta igre, odnosno regularnog dela i četiri produžetka!

Partizan je u dvorani "Tivoli" poražen rezultatom 118:115 (20:13, 24:22, 14:19, 13:17, 14:14, 9:9, 13:13, 11:8) tek nakon 60 minuta igre, odnosno četiri produžetka, pa će sezonu najverovatnije završiti na petom mestu na tabeli sa skorom 12-14.

Domaćin večerašnjeg susreta imao je prednost tokom većeg dela utakmice, ali je Partizan serijom 9:0 na startu poslednje četvrtine napravio preokret.

Mogli su crno-beli do pobede u regularnom toku susreta ali su promašena slobodna bacanja Eda Murića koštala Partizan, a ni Džamar Vilson nije pogodio otvorenu trojku u poslednjoj sekundi pa se otišlo u produžetke.

Prvi produžetak bolje je otvorila Union Olimpija, imala je i pet poena prednosti ali su se gosti vratili u igru pa je Kevin Džons na kraju poravnao na 85:85 nakon 45 minuta igre.

Za razliku od prvog produžetka, drugi su mnogo bolje otvorili košarkaši Partizana ali je završnica pripala Union Olimpiji. Beograđani su imali poslednji šut ali Aleksandar Cvetković nije pogodio trojku pa se igrao i treći produžetak.

Obe ekipe lagano su počele da ostaju bez igrača pošto su mnogi sakupili po pet ličnih grešaka nakon 50 minuta igre, a oni koji su ostali na parketu lagano su ostajali bez daha.

Ni treći produžetak nije bio dovoljan da se stavi tačka na ovaj meč, pa se na kraju otišlo u četvrti produžetak čime je ispisana nova stranica istorije ABA lige.

Nikada se do sada nije dogodilo da na jednoj utakmici regionalnog takmičenja budu odigrana čak četiri produžetka, a večerašnji meč u "Tivoliju" pamtićemo upravo po tom kuriozitetu.

Najefikasniji pojedinac na utakmici bio je plejmejker Partizana Džamar Vilson koji je postigao 41 poen, a pratio ga je Kevin Džons sa 32 poena. Fantastičnu partiju prikazao je i Sava Lešić koji je uz 31 poen ostvario i 21 skok!

Partizan će na kraju sezonu najverovatnije završiti na petom mestu jer ima bolji međusobni skor od Zadra, a čak i da Cibona savlada Budućnost i uđe se u "trougao" crno-beli bi imali najbolju koš razliku.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama u Tivoliju: Partizan pao posle 4 produžetka!

Izvor: Mondo, 07.Mar.2016

Meč za pamćenje u ljubljanskoj dvorani i poraz crno-belih na oproštaju od ovosezonske ABA lige. Na kraju, 118:115!..Uskoro opširnije..

Nastavak na Mondo...

Partizan pao u Ljubljani posle četiri produžetka!

Izvor: Večernje novosti, 07.Mar.2016

Neverovatan meč u Ljubljani. Posle čak četiri produžetka i 60 minuta igre Olimpija je savaldala Partizan sa 118:115. Briljirao je Džamar Vilson sa 42 poena, ali je promašio dva penala na kraju poslednjeg produžetka. Crno-beli tri puta promašili šut za pobedu. Što se ostalih košgeterskih učinaka...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.