ABA - Vitamini se prošetali Zadrom

Izvor: Sportske.net, 04.Okt.2017, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - "Vitamini" se prošetali Zadrom

Košarkaši Zadra nisu mogli da pariraju favorizovanom šampionu Hrvatske. Cedevita lagano stigla do druge pobede u ABA ligi.

Treća utakmica drugog kola regionalne ABA lige odigrana je u dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru gde je istoimena ekipa ugostila šampiona Hrvatske Cedevitu.

"Vitamini" su posle startnog trijumfa nad FMP Železnikom rutinski stigli do druge pobede. Večeras su kao gosti savladali Zadar rezultatom 92:76 (29:14, 21:23, 22:22, 20:17) i tako izbili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na čelo tabele.

Za razliku od premijernog meča sa "Panterima" kada su izabranici trenera Zdovca dozvolili rivalu da nametne svoj ritam i preuzme kontrolu nad rezultatom, večeras je Cedevita krenula jako od prvog minuta.

Na kraju prvog kvartala bilo je 15 razlike za goste iz Zagreba, a zatim je sve do kraja predstavljalo rutinu za jednog od glavnih favorita za osvajanje ABA lige.

Stranci su večeras bili motor pokretač u ekipi Cedevite, a kuriozitet je da su Demetris Nikols, Vil Čeri i Kevin Marfi postigli isti broj poena - 17. Najkorisniji je bio Nikols sa indeksom 27, ali valja istaći da je Vil Čeri na poenterski učinak dodao 7 skokova i 8 asistencija.

Ive Ivanov sa 19, te Luka Božić i Preston Nouels sa po 14 poena bili su najefikasniji u poraženom sastavu.

Narednu utakmicu Cedevita igra na domaćem terenu protiv Igokee, dok će Zadar u goste skopskom MZT-u.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CEDEVITA PREGAZILA ZADAR: Zagrepčani upisali drugu pobedu u ABA ligi, domaćin drugi poraz

Izvor: Kurir, 04.Okt.2017

Košarkaši Cedevite pobedili su u gostima ekipu Zadra sa ubedljivih 92:76 (29:14, 21:23, 22:22, 20:17) u utakmici drugog kola Jadranske lige.  

Nastavak na Kurir...

VTB - Simon debitovao za Zenit u ubedljivom porazu

Izvor: Sportske.net, 05.Okt.2017, 18:52

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga otvorili su sezonu ubedljivim porazom na gostovanju Uniksu iz Kazanja. Solidna partija Marka Simonovića...Ekipa koja je u prethodnoj sezoni igrala polufinale plej-ofa ruske VTB lige i posle pet utakmica ispala od Himkija doživela je debakl u prvom takmičarskom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.