ABA: Šesta uzastopna pobeda Cedevite, Blesingejm tragičar hrvatskog derbija

Izvor: Sportal.rs, 17.Nov.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Šesta uzastopna pobeda Cedevite, Blesingejm tragičar hrvatskog derbija

Košarkaši Cedevite produžili su pobednički seriju koju su započeli posle drugog kola regionalne lige. Ekipa Jasmina Repeše je šesti uzastopni trijumf upisala u hrvatskom i gradskom derbiju protiv Cibone, posle uzbudljive završnice, rezultatom 71:69, u okviru 8. kola.

Šampionu ABA lige to je bio peti poraz.

Najzaslužniji za pobedu predstavnika Hrvatske u Evroligi bili su Roko Ukić sa 15 poena i 5 asistencija, Nemanja Gordić sa 12 poena, Ivan Ramljak sa 11 i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Miro Bilan, koji je pored 9 poena zabeležio i 16 uhvaćenih lopti.

Cibona je bolje odigrala prvo poluvreme u kome je u dva navrata imala devet razlike. Međutim, gosti su u nastavku serijom 7:0 odmah na startu treće četvrtine poveli i čuvali vođstvo do same završnice.

Izgledalo je da će Repešin tim bez drame privesti meč kraju u svoju korist, s obzirom na prednost od sedam poena (68:61), na manje od tri minuta pre kraja, ali je Cibona tada ušla u seriju 8:0 (trojke Markote i Blesingejma, plus poeni Markote za dva) i preuzela vođstvo - 69:68.

Prednost na stranu gostiju vratio je Ukić poenima iz polaganja, posle čega je usledio neuspešan napad ekipe Slavena Rimca, u kome su Blesingejm (za tri) i Kuridža (za dva) promašivali, a Amerikanac faulirao Gordića. Bivši plej Partizana i Igokee iskoristio je jedno bacanje i ostavio mogućnost Ciboni da u poslednjih sedam sekundi kreira akciju za izjednačenje ili pobedu.

Blesingejm je preuzeo odgovornost, zasrljao je omaleni organizator igre u reket i promašio iz teške pozicije, pa je pobeda pripala Cedeviti.

Damir Markota je bio najefikasniji u poraženoj ekipi sa 14 poena, ali uz loš šut za tri poena - 3/11! Siriščević je dodao 13, a po 10 su postigli Rozić i Blesingejm, koji je upisao i 7 asistencija.

Cibona naredni meč igra protiv Partizana u Beogradu, dok Cedevita u derbiju kola čeka Crvenu zvezdu Telekom.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.