ABA - Prvenac Cibone, Zmajčeki pali u Zagrebu

Izvor: Sportske.net, 05.Okt.2017, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Prvenac Cibone, "Zmajčeki" pali u Zagrebu

Slavni zagrebački klub upisao je prvu pobedu u novoj sezoni regionalne košarkaške lige.

Pretposlednja utakmica drugog kola ABA lige odigrana je večeras u "Draženovom Domu" gde su košarkaši Cibone ugostili ekipu Petrol Olimpije iz Ljubljane.

Cibona je slavila rezultatom 96:85 (28:30, 24:16, 23:21, 21:18) i tako stigla do prvog trijumfa u novoj sezoni regionalnog šampionata.

Domaći su primili čak trideset poena u prvoj četvrtni ali su ostali u igri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zahvaljujući trojkama koje su ubacivali kao od šale. Cibona je za 20 minuta igre postgila 9 trojki, a od toga je čak sedam ubacila u prvom kvartalu.

Tokom drugog poluvremena ulogu lidera preuzeo je Luka Žorić i sa 18 poena predvodio Cibose do prve pobede u novoj sezoni koja će im uliti dodatnu dozu samopouzdanja pred nastavak takmičenja.

Luka Žorić (5 sk), Marko Tomas (3 sk, 2 as) i Klivlend Melvin (4 sk, 2 as) predvodili su Cibonu do trijumfa sa po 18 poena, a ubedljivo najbolji pojedinac na utakmici bio je košarkaš Olimpije Džordan Morgan koji je ostvario dabl-dabl od 26 poena i 12 skokova.

Obe ekipe nakon večerašnje utakmice imaju skor 1-1. Cibona u trećem kolu gostuje Budućnosti, dok će Petrol Olimpija ugostiti Crvenu zvezdu mt:s.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cibona bolja od Olimpije u Zagrebu

Izvor: RTS, 05.Okt.2017

. Košarkaši Cibone pobedili su Olimpiju na svom terenu sa 96:85 (28:30, 24:16, 23:21, 21:18), u drugom kolu Jadranske lige.

Nastavak na RTS...

Cibona protiv Olimpije do prve pobede

Izvor: B92, 05.Okt.2017

Košarkaši Cibone pobedili su danas Olimpiju na svom terenu sa 96:85, u drugom kolu ABA lige. Olimpiju je predvodio Džordan Morgan sa 26 poena, dok je 17 postigao Gregor Horvat.

Nastavak na B92...

ABA - Budućnost "popila šamar" u Laktašima!

Izvor: Sportske.net, 05.Okt.2017

Aktuelni šampion Crne Gore i jedan od favorita za osvajanje ABA lige doživeo je prvi poraz u regionalnom šampionatu...Poslednja utakmica drugog kola regionalne ABA lige donela nam je i prvo iznaneđenje u novoj sezoni, pošto je šampion Bosne i Hercegovine uspeo da savlada favorizovanu Budućnost...Igokea...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.