ABA LIGA: Zvezda NASTAVILA sa pobedama, Krka bez ŠANSE u Beogradu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Zvezda NASTAVILA sa pobedama, Krka bez ŠANSE u Beogradu (FOTO)

Crveno-beli zabeležili treći trijumf u regionalnom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u okviru trećeg kola ABA liga ekipu Krke iz Novog Mesta sa 80:66 (29:17, 17:15, 20:19, 14:15) . Bez puno muke izabranici Milana Tomića ostvarili su i treći trijumf u regionalnom takmičenju iz isto toliko mečeva i nastavili niz nepodivosti u svim takmičenjima na startu ove sezone.

The match in Belgrade is underway! Check out the starting 5 of @kkcrvenazvezda:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Live stats: https://t.co/IsLfUp4iaa #ABALiga pic.twitter.com/LkmkGhClgW

— ABA Liga (@ABA_League) October 13, 2018

Odmah na početku meča Zvezda je stavila do znanja gostima iz Slovenije da će teško nasputiti Beograd neporaženi. Posle prve deonice rezultat je glasio 27:17. Nastavila je Zvezda sa odličnom igrom i u nastavku, a razlika je rasla iz minuta u minut. Trener crveno-belih Milan Tomić, rotirao je sve igrače, u  nameri da pruži šansu i onima koji u dosadašnjem delu sezone nisu imali puno prilike za dokazivanje.

Dejan Davidovac je ponovo na parketu, prvi put u novoj sezoni 🙌🏼😊 #WeAreTheTeam #kkcz #Zvezdas pic.twitter.com/VJ5swSPYM6

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) October 13, 2018

Ozbiljnom igrom u defanzivi domaći tim je pred kraj prvog poluvremena voodio i sa 19 raulike, pa su gosti iz Novog Mesta već tada znali da će otići poraženi iz Pionira. Posle prvih 20 minuta na semaforu je pisalo 46:32 u korist Crvene zvezde.

HALFTIME: @kkcrvenazvezda - @bckrka 46:32. @jragz1 8 | Marinelli 7.

Live stats: https://t.co/IsLfUp4iaa #ABALiga pic.twitter.com/g0XcUoRLwX

— ABA Liga (@ABA_League) October 13, 2018

Poečtkom drugog poluvremena Krka je mini serijom 4:0 prišla na minus deset, pošto je iskoristila spori ulazak Zvezdinih košarkaša u nastavak meč. U natavku treće deonice Zvezda je ponovo pojačala defanzivu i ovaj period igre rešila u svoju korist sa 66:51!

Kraj 3/4: KK Crvena zvezda mts - @bckrka 65:51

📊@Billy_Baron 11 poena, Regland 10, Faye 9, Lazić 7 #kkcz #Zvezdas #WeAreTheTeam pic.twitter.com/u35Cer8tSh

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) October 13, 2018

 U poslednjih deset minuta domaći tim je ušao rutinski. Zvezda je sredinom četvrte deonice ponov došla na plus 19, a šansu su dobili Ristić, Davidovac, Nenadić... Sigurnom igrom u samom finišu meča Zvezda je znalački sačuvala dvocifrenu prednost i rešili ovaj susret u svoju korist - 80:66!

CRVENA ZVEZDA - KRKA NOVO MESTO 80:66 (29:17, 17:15, 20:19, 14:15)

DVORANA: Aleksandar Nikolić

SUDIJE: Pukl, Nikolić, Kralj.

Crvena zvezda: Regland, Čović, Perperoglu, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo.

Krka Novo Mesto: Mahovič, Jančar, Marineli, Škedelj, Osolnik, Stipaničev, Cinac, Đapa, Fifolt, Balažić, Lalić, Lapornik.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.