ABA - Cedevita preživela Pantere, Pot tragičar!

Izvor: Sportske.net, 10.Feb.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Cedevita preživela "Pantere", Pot tragičar!

Košarkaši Cedevite preživeli su duel sa FMP Železnikom i zabeležili četrnaestu pobedu u ABA ligi. "Panteri" tri i po minuta bez poena, na kraju promašaj Pota za pobedu.

Veliku šansu ispustili su košarkaši FMP-a da u Zagrebu uzmu meru favorizovanoj Cedeviti. Domaćin je na kraju slavio rezultatom 87:85 (19:26, 24:23, 27:22, 17:14) i tako zadržao drugu poziciju na tabeli.

Gosti su od sredine prvog kvartala imali vođstvo koje je u drugoj četvrtini iznosilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i deset poena razlike.

Tek u poslednjoj četvrtini Cedevita uspeva da dođe do egala, ali je i pored toga FMP imao bolju poziciju pred odlučujuću fazu utakmice.

Na tri i po minuta pre kraja na semaforu je stajalo 80:85. Od tog momenta pa do poslednjeg zvuka sirene Cedevita je napravila seriju 7:0 i tako stigla do trijumfa.

Bivši košarkaš Partizana Edo Murić pogodio je trojku kojom je Cedeviti doneo prednost od dva poena (87:85), ali je u tom trenutku ostalo još 70 sekundi do kraja. Više od polovine tog vremena igralo se pod košem FMP-a, Cedevita je imala četiri pokušaja i tri ofanzivna skoka, da bi na petnaest sekundi pre kraja posed pripao gostima.

Matic Rebec je bio strpljiv, odlično iskreirao napad i podelio loptu Stefanu Potu koji je bio sam na liniji za tri. Otvorenu trojku MVP 18. kola nije uspeo da pogodi tako da je na kraju Cedevita ostvarila izuzetno značajnu pobedu.

Džejkob Pulen (21 pts, 3 sk, 4 as) i Edo Murić (18 pts, 9 sk) bili su najefikasniji u pobedničkom sastavu, a goste je predvodio tragičar Stefan Pot sa 23 poena, 6 skokova i 7 asistencija.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRILER U ZAGREBU: Rezultat meča Cedevite i FMP-a veoma je važan za Partizan (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019

Umalo iznenađenje...Košarkaši Cedevite posle velike borbe uspeli su da savladaju FMP u meču 19. kola odigranom u Zagrebu sa 87:85(19:26, 24:23, 27:22, 17:14) i tako ostvare 14. pobedu u sezoni...RIVERS VEĆ NA PREGLEDIMA: Evo kada će Amerikanac postati Zvezdin igrač (FOTO)..VAŽNA VEST ZA ĐORĐEVIĆA:...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Dončić koban za Portland (video)

Izvor: Sportske.net, 11.Feb.2019, 00:51

Prethodni put je trojkom iz ćoška doneo Dalasu produžetak u duelu sa Portlandom. Večeras je Luka Dončić preuzeo odgovornost i rešio pitanje pobednika...Dokazali su Dalas Maveriksi da ne leže Portlandu u prethodne dve utakmice ove sezone, a večeras su ih dobili drugi put na domaćem terenu...'Mavsi'...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.