Izvor: MozzartSport.com, 14.Okt.2021, 20:39

ABA 2: Mladost posle produžetka slomila Vojvodinu, Bojić poveo Zemunce u pobedu

Novosađani propustili priliku da u 40 minuta završe posao

Još jedan srpski derbi Druge ABA lige u 'balonu' u Čajetini i drugi poraz Vojvodine. Ovog puta od Mladosti. I to posle produžetka u kom su Zemunci bili sretniji i spretniji - 93:90.

Praktično od samog starta su se timovi smenjivali u vođstvu. S jedne strane, u dresu Mladosti, prednjačili su Strahinja Gavrilović (22 poena, 8 skokova, 4 asistencije), Mihailo Sekulović (18 poena, 11 skokova), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Matija Belić (15 poena, 6 skokova, 4 asistencije) i Otis Livingston (17 poena, 10 skokova, 5 asistencija), s druge Marko Ljubičić (18 poena, 6 skokova, 8 asistencija), Petar Rakićević (15 poena), Nikola Gaćeša (15 poena, 7 skokovcal, 5 asistencija) i Dušan Beslać (13 poena, 10 skokova).

Imale su Lale priliku da u regulranom delu završe posao. Nešto više od dva i po minuta pre kraja vodile su 83:78. Zemunci se nisu predvali. Čak su imali i poslednji "pun" napad za pobedu. Ali, požurio je Gavrilović sa šutom. Lopta nije dodirnula obruč već je pala direktno u ruke protivniku. Rakićević je pretrčao skoro ceo teren, šutom za tri poena pokušao je da reši pitanje pobednika. Ali, lopta je stala na obruču, pa se ušlo produžetak koju je ekipa Vojvodine otvorila polovičnim učinkom sa slobodnih bacanja.

I tu je stala. Nije imala više ni koncentracije, a ni snage da se odupre Mladosti. Andrija Bojić (13 poena) sa četiri vezana poena poveo je Zemunce u potpuni preokret do 93:87. Pokušali su Novosađani da uzvrate. Prišli su na tri poena. Beslać je imao šansu da uvede utakmicu u drugi pordužetak. Ipak, ali kao Rakićević na isteku 40. minuta, nije bi precizan pa je Mladost stigla do prvog trijumfa 'balonu'.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Košarkaši Vojvodine poraženi od Mladosti u drugoj ABA ligi

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2021, 09:54

Košarkaši Vojvodine poraženi su u okviru 2. kola regionalne Aba lige 2 na gostovanju ekipi Mladosti iz Zemuna rezultatom 93-90, nakon produžetka.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.