Izvor: Blic, 12.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A sad na Srbiju!

A sad na Srbiju!

'Bože, hvala', jedinstvena je ocena argentinske javnosti nakon 'mršave' pobede (2:1) svojih ljubimaca protiv Obale Slonovače u prvom kolu C grupe na Svetskom prvenstvu. 'Gaučosi' su imali sigurnu prednost 2:0 pre nego što se njihova igra raspala izlaskom strelaca Ernana Krespa i Havijera Saviole.

- Bilo je dobrih stvari, ali i loših. Pre svega mislim na koncentraciju mojih igrača koja je popustila posle 2:0. Međutim, važno je da smo pobedili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sada imam dosta jasniju sliku pred utakmicu sa Srbijom i Crnom Gorom - izjavio je argentinski selektor Hoze Pekerman.

Huan Roman Rikelme je asistirao kod oba gola, ali je za igrača utakmice proglašen strelac drugog, Havijer Saviola. Pekerman se odlučio da počne sa Savijolom, umesto sa Mesijem i Tevezom, kako bi Argentina imala i probojnost po krilu.

- Nikada u životu nisam ovoliko pretrčao. Selektor mi je rekao da više igram po krilu, ali i da pomažem Krespu u špicu napada. Priznajem da sam, u jednom trenutku, ostao bez snage. Obala Slonovače je opasan protivnik jer ne igra po šablonu, i siguran sam da će namučiti i Holandiju i SCG - dodao je Saviola.

Odbrana Argentine je, ponovo, potvrdila da se radi o nesigurnijem delu kompozicije selektora Pekermana.

- Ne slažem se da je odbrana podbacila. Greške su sastavni deo fudbala, a mi smo ih smanjili na najmanju moguću meru - smatra iskusni Roberto Ajala.

Mediji u Argentini ne očekuju da će Hoze Pekerman da napravi izmene u sastavu za meč sa plavima koji se igra u petak u Gelzenkirhenu. To jasno znači da je Saviola dobio selektorovo poverenje i da će Lionel Mesi ostati na klupi.

- Srbija nije Obala Slonovače i, naravno, da ne možemo isto da igramo. Promene su potrebne, ali možda samo u postavci igre. Videćemo, imam dovoljno vremena da proučim Srbiju- zaključio je Pekerman.

A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.