Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 07:17

Нова династија је рођена - Канзас Сити чифси победници Супербоула 58

Канзас Сити чифси освојили су 58. издање Супербоула, савладавши Сан Франциско фортинајнерсе након продужетка резултатом 25:22.
Чифси су на тај начин освојили другу узастопну титулу, а у претходних пет година подизали су Ломбардијев трофеј чак три >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пута.
По трећи пут у каријери Патрик Махомс је проглашен најкориснијим играчем Супербоула, након што је још једном доказао да је легитимни наследник легендарног Тома Брејдија.
Укупно је сакупио 399 јарди уз два бачена тачдауна и једно пресечено додавање и предводио победнички драјв у продужетку.

Фортинајнерси су водили током већег дела меча и два пута били у ситуацији да одбраном дођу до прве титуле након тридесет година, али дефанзивни део екипе није имао решење за напад Чифса.
Није Фортинајнерсима помогло ни 160 комбинованих јарди расположеног Кристијана Мекефрија, уз солидну партију квотербека Брока Пардија који је показао да може бити дугогодишње решење за екипу из Калифорније.
По завршетку утакмице, Махомс је изјавио да мисија његове екипе још увек није завршена.
"Ово је сада династија, још увек нисмо завршили посао", поручио је Махомс.
Чифси су овом победом дошли до четвртог Ломбардијевог трофеја у историји франшизе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.