Izvor: HotSport.rs, 29.Maj.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

25 GODINA ZVEZDINE EVROPSKE KRUNE: Kako je Genije ‘ohladio’ novinare i ko je hvatan za ‘gušu’?

Tačno na današnji dan pre 25 godina Crvena zvezda je postala šampion Evrope, a o najvećem uspehu srpskog fudbala u istoriji i danas se prepričavaju razne priče.

U centru pažnje je uvek bio trio najnestašnjih koji su činili Dejan Savićević, Dragiša Binić i Robert Prosinečki. Čini se da je “Žuti” >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << u toj priči najgore prolazio, a i razumljivo bio je najmlađi. O evropskoj tituli Crvene zvezde se sve zna, kako je put poečeo i kako se završio, ali se o događajima unutar svlačionice i danas priča. To mu dođu kao priče iz vojske.
Jedna od zanimljivih bila je vezana za Dejana Savićevića i novinare posle utakmice sa Glazgov Rendžersom. Tada je Genije propustio utakmicu, a Crvena zvezda je igrala odlično i pobedila. Briljirali su pre svega Vlada Stošić i Robert Prosinečki. Novinari su posle utakmice konstatovali da Zvezda može i bez Savićevića, a onda su dobili neverovatan odgovor od Genija.
– Pih, ovaj Glazgov ti je grđi no Zemun – rekao je Savićević.
Dragiša Binić je otkrio i koga je hvatao za “gušu” u svlačionici, to je bio igrač i koga je mnogo savetovao – Robert Prosinečki.
– Dešavalo se da ja nekoliko puta utrčim,a da Prosinečki prosto zalomi i nastavi sam. Sećam se da sam hteo da ga udavim na poluvremenu jedne utakmice. Uhvatio sam ga za gušu. Šta mu sve nisam rekao – govorio je Binić.
HIT: Ma kakva Ališa Kiz i Andrea Bočeli, Aca Stojanović je izdominirao (VIDEO)
Ljupko Petrović je imao drugačije “vaspitne” mere za Robija, on mu je pretio Binićem.
– Sa Robijem je bilo teško raditi. Nisam smeo da ga kritikujem pred svima, jer je znao da klone. Dešavalo mi se da ga uhvatim za uvo, odvučem u stranu i šapnem mu nekoliko reči. Uplašio bih ga da ću pusiti Binića da ga prebije – pričao je u neformalnim razgovorima Ljupko Petrović.
PROMENE U PARTIZANU: Evo ko će zameniti Ilieva ako Bjeković pobedi na izborima…
Nema šta, bilo je zanimljivo početkom 90-ih na putu Crvene zvezde ka krovu Evrope. Dovoljno da se napravi odličan film. Jer to se dogodilo tada 29. maja 1991. godine i ko zna kada sledeći put…
The post 25 GODINA ZVEZDINE EVROPSKE KRUNE: Kako je Genije ‘ohladio’ novinare i ko je hvatan za ‘gušu’? appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

(VIDEO) HIT: Ovako su Prosinečki i Savićević pevali Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala

Izvor: Kurir, 29.Maj.2016

...Po povratku iz Barija usledilo je veliko slavlje u Beogradu, o kome se i 25 godina kasnije često priča..Jedna od večnih uspomena na najveći klupski uspeh jeste i snimak sa prosleva na kome se vide tadašnji Zvezdini prvotimci Robert Prosinečki, Dejan Savićević, Dragiša Binić i Vladan Lukić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.