200 uhapšenih pred derbi Maroka

Izvor: B92, 12.Apr.2013, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

200 uhapšenih pred derbi Maroka

Više od 200 navijača uhapšeno je u Maroku, zbog nereda pred najveći derbi te zemlje, meč Rađa Kazablanke i FAR iz Rabata.

Kako prenosi AFP, neredi su počeli kada su navijači rabatskog kluba stigli u Kazablanku i odmah se sukobili sa pristalicama domaćeg kluba.

Tokom nereda uništeno je ili oštećeno na desetine automobila, lokala i vozila gradskog prevoza. Ministarstvo unutrašnjih poslova Maroka nazvalo je navijačke incidente činom vandalizma i uništavanja javne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i privatne imovine.

Huligani će nakon policijske istrage biti oštro kažnjeni, dodaje se u saopštenju MUP.

Policija je saopštila da je 193 ljudi optuženo zbog vandalizma i uništavanja imovine, između ostalog osam tramvajskih vagona, sedam gradskih autobusa i 13 automobila. Huligani su napadali prolaznike i otimali im torbe i novac.

Vlasti istražuju i zašto nije bilo više obezbeđenja na ulicama. U marokanskom fudbalu postoji žestoko rivalstvo među klubovima, naročito između FAR i Rađe, a i ranije su često izbijali neredi van terena (na snimku prethodno gostovanje Radže u Rabatu).

FAR je vojni klub u Maroku, koji ima rekordnih 12 nacionalnih titula i jednom je bio prvak Afrike. Rađa je najpopularniji klub te države, 10 puta je bio prvak Maroka, ali je trostruki šampion Afrike, po čemu je treći na listi najboljih afričkih ekipa svih vremena.

Utakmica je završena 1:1, Rađa posle tri četvrtine šampionata ima tri boda i meč više od FAR Rabata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.