Izvor: RTS, 18.Sep.2023, 17:07

Гвардиола о Новаку, српским ватерполистима, мечу са Звездом 1996, голу Марадоне

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је данас да његов тим мора да буде спреман за дуел са Црвеном звездом и додао да очекује победу на старту нове сезоне у Лиги шампиона.
Манчестер сити је актуелни европски првак, а у уторак од 21 час >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на свом терену дочекаће Црвену звезду у мечу групе Г првог кола Лиге шампиона.
"Сећам се Црвене звезде. Био сам мали, али сећам се кад је Дијего Армандо Марадона дао лобом гол у Београду. Сећам се и моје утакмице 1996. године против Звезде у Београду. Нисмо играли добро, а тамо је увек лепа и врела атмосфера", рекао је Гвардиола на конференцији за медије, пренео је званични сајт енглеског клуба.
Истакао је да је задивљујућа спортска култура у Хрватској, Србији и Црној Гори. 
"Имају невероватан менталитет, изузетни су такмичари. Видите Новака Ђоковића шта је све постигао. Јаки су у колективним спортовима, ватерполисти су освојили много медаља. Тамо се деца у школи уче да буду добри такмичари", додао је менаџер Манчестер ситија.
Гвардиола је истакао да његов тим мора да буде спреман за дуел са Црвеном звездом.
"Црвена звезда игра агресивно. Понекад се бране игром човек на човека, а некада не. Морамо да будемо спремни. Играју у формацији 5-3-2 и брзи су у транзицији", додао је менаџер Манчестер ситија.
Похвалио је тренера Црвене звезде Барака Бахара.
"Бахар је прошле сезоне тренирао Макаби, имао је тешку групу у Лиги шампиона са Пари Сен Жерменом. Видео сам шта је са Макабијем урадио Лионелу Месију и Килијану Мбапеу. Импресионирала ме је та храброст. Сутра ће бити слична ситуација", навео је Гвардиола. Најавио је да ће његов тим ићи на победу против Црвене звезде.
"Циљ је да победимо. Исход меча са Црвеном звездом зависиће од нашег наступа. Срећни смо можемо да бранимо титулу европског шампиона. Ово такмичење не дозвољава да се опустиш. Увек смо на свом терену играли добро, а сутра ћемо направити први корак", рекао је Гвардиола. пренео је Би-Би-Си.
Истакао је да играчи Манчестер ситија не смеју да се опусте, иако ће морати да играју са резервним тимом.
"У реду је ако се опусте челници клуба, они не постижу голове. Освајање Лиге шампиона је невероватан осећај за наш клуб. Колико клубова је освојило ЛШ? Нисмо урадили ништа посебно, освојили смо је само једном", истакао је Гвардиола.
Утакмица између Манчестер ситија и Црвене звезде биће одиграна сутра од 21 час у Манчестеру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.