Izvor: RTS, 27.Sep.2023, 12:29

Украјина због Уефине дозволе Русији одбила учешће на У-17 Европском првенству

Украјина је саопштила да нeће играти на турнирима у којима учествују руски тимови након што је Уефа објавила планове за враћање руских екипа до 17 година у европска такмичења.
У саопштењу објављеном касно у уторак, Украјинска фудбалска асоцијација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (Уаф) позвала је Уефу да преиспита своју одлуку и позвала друге земље да не играју против руских тимова.
Уефа је одлучила да после почетка рата у Украјини сви руски тимови, национални или клупски, буду суспендовани из учешћа у њеним такмичењима.
Годину и шест месеци касније, кровна организација европског фудбала је у уторак саопштила да "деца не би требало да буду кажњавана за поступке чија је одговорност искључиво на одраслима“ и да ће руске У-17 екипе бити поново примљене у Уефиним такмичењима "у току ове сезоне“.
"Уаф најоштрије осуђује данашњу одлуку Уефе о повратку У-17 тимова из Руске Федерације на међународна такмичења. Уаф потврђује да нећемо учествовати ни у каквим такмичењима са учешћем руских тимова и апелујемо на друге асоцијације чланице Уефе да бојкотују евентуалне утакмице са учешћем тимова из Руске Федерације, уз њихов пријем", пише у соапштењу Уафа.
У топ саопштењу се наводи да је повратак руских тимова на такмичења "усред непријатељстава која Руска Федерација води против Украјине неоснован и такав да толерише агресивну политику Русије“.
Фудбалски савез Енглеске реаговао је на одлуку Уефе у уторак, рекавши да њени омладински тимови неће играти против Русије.
Финале Европског првенства за фудбалере до 17 година биће одржано на Кипру следеће године, док ће се турнир за жене одржати у Шведској.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.