16-godišnjak doneo pobedu Malagi

Izvor: B92, 19.Avg.2012, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

16-godišnjak doneo pobedu Malagi

Fudbaleri Malage i Sevilje ostvarili su pobede u prvim utakmicama prvog kola španske Primere.

Malaga je u gostima dobila novog prvoligaša Seltu sa 1:0, a odlučujući gol postigao je 16-godišnji Fabris Olinga u 84. minutu, koji je centaršut Buanotea sproveo u mrežu.

Sevilja je u Andaluziji savladala Hetafe sa 2:1, a u periodu od 34. do 39. minuta domaći su imali veliku prednost koju su gosti iz predgrađa Madrida uspeli jedino da smanje.

U 34. minutu Federiko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fasio doveo je Sevilju u vođstvo na asistenciju Hesusa Navasa, a pet minuta kasnije Alvaro Negredo realizovao je penal. Počasni pogodak za Hetafe dao je Aleksis u 50. minutu na dodavanje Pedra Leona.

Heroj poslednjeg meča dana bio je 25-godišnji izraelski fudbaler Tomer Hemed. On je doveo Maljorku u vođstvo u trećem minutu protiv Espanjola, tri minuta kasnije Valaso je izjednačio, ali je Hemed u 85. minutu doneo sva tri boda ekipi sa Balearskih ostrva.

U nedelju se igraju još četiri utakmice, a u derbiju kola branilac titule Real Madrid dočekuje Valensiju. Barselona na svom terenu igra protiv Real Sosijedada, Atletiko Madrid gostuje Levanteu, dok bi zanimljivo moglo da bude u Bilbao gde Batis gostuje Atletiku čiji navijači više razmišljaju o situaciji svojih najboljih igrača.

Jedini predstavnici Srbije u Primeri sezonu počinju u ponedeljak. Miroslav Đukić i Antonio Rukavina na povratku Valjadolida u najviši rang gostuju Saragosi Ivana Obradovića.

Primera, prvo kolo:

Selta – Malaga 0:1

Olinga 84

Sevilja – Hetafe 2:1

Fasio 34, Negredo 39p – Aleksis 50

Maljorka – Espanjol 2:1

Hemed 3, 85 - Valaso 6

nedelja

19.00h Atletik Bilbao – Betis

19.00h Real Madrid – Valensija

21.00h Barselona – Real Sosijedad

23.00h Levante – Atletiko Madrid

ponedeljak

19.00h Deportivo – Osasuna

21.00h Rajo Valjekano – Granada

23.00h Saragosa - Valjadolid

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.