Izvor: RTS, 24.Jan.2024, 17:59

Зверев му учинио услугу – Ђоковић ће надмашити Федереров рекорд за више од 100 недеља

Елиминација шпанског тенисера Карлоса Алкараза у четвртфиналу Аустралијан опена одузела му је сваку шансу да након првог гренд слема у сезони преузме прво место на АТП листи од Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић је пред почетак Аустралијан опена >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << имао 2.200 бодова више од другопласираног Карлоса Алкараза. Међутим, Србин брани у Мелбурну 2.000 поена јер је актуелни шампион, а Шпанац прошле године није учествовао, па је у теорији могао толико да освоји и преузме прво место од српског тенисера.
У пракси, након што је Немац Александар Зверев, помало неочекивано, елиминисао Шпанца у четвртфиналу, извесно је да се то неће догодити.
Рачуница сада каже да ће Новак Ђоковић, шта год урадио до краја турнира у Мелбурну, остати број један најмање до 19. фебруара, што значи да ће саставити 412 недеља на првом месту, што нико никада није урадио – ни близу.
Најбољи тенисер света ће надмашити учинак претходног рекордера Роџера Федерера за више од 100 седмица. Швајцарац је стао на 310 недеља на тениском трону, што је Ђоковић одавно превазишао.
Новак је почетком прошле године оборио и рекорд Штефи Граф од 377 недеља на првом месту, па је већ сада најдуготрајнији број један и у мушкој и у женској конкуренцији.
Српски тенисер у петак игра полуфинале Аустралијан опена против Италијана Јаника Синера.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.