Izvor: RTS, 18.Dec.2023, 18:55

ТСЦ сигуран против Јавора у Тополи, ИМТ други пут бољи од Чукаричког

Фудбалери ТСЦ-а победили су на домаћем терену у Бачкој Тополи екипу Јавора резултатом 3:0 у утакмици 19. кола Суперлиге Србије, док је један гол на Бановом брду био довољан ИМТ-у да упише и други тријумф над Чукаричким ове сезоне.
Након утакмице без >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << голова са крагујевачким Радничким у прошлом колу, ТСЦ се вратио на победнички колосек и учврстио треће место на табели Суперлиге Србије са 36 освојених бодова - седам више од првог пратиоца Новог Пазара и осам мање од другопласираног Партизана.

Јавор је после две победе везао други пораз и тренутно заузима 11. место са 20 освојених бодова, колико имају и ИМТ, Раднички 1923 и Напредак.
ТСЦ је повео у 28. минуту голом Ђаковца, а Ракоњац је дуплирао предност домаћина пред сам крај првог полувремена.
Коначан резултат у Бачкој Тополи поставио је у 82. минуту Пантовић, фудбалер који је у другом полувремену на терену заменио Милосављевића.
У надокнади деветог кола, клуб из Бачке Тополе угостиће Напредак у петак од 17.00 часова, док ће Јавор истог дана од 16.00 часова дочекати у Ивањици екипу ИМТ-а.
ИМТ зна како са Чукаричким Након што су неславно завршили учешће у европским такмичењима као један од два тима без бодова, фудбалери Чукаричког су поразом од ИМТ-а на Бановом брду прекинули и низ од три победе у шампионату Србије.

Други пут ове сезоне ИМТ је био бољи у малом београдском дербију, пошто је и након првог сусрета са Чукаричким на крову тржног центра славио 3:0.
Једини гол на мечу постигао је Милош Луковић у 40. минуту. Вукић и Крстић су брзом разменом неколико додавања на средини терена избацили из игре комплетну одбрану наивног Чукаричког, па су након центаршута са десне стране на петерцу потпуно сама остала чак тројица фудбалера ИМТ-а, међу којима је најспремнији за ударац главом био Луковић.
ИМТ је са две везане победе избио на 10. место на табели Суперлиге Србије. "Трактористи" су до сада сакупили 20 бодова - исто колико их имају Јавор, Раднички из Крагујевца и Напредак.
Чукарички је сада шести на табели са два бода мање од Војводине, а три више од Вождовца који прети са позиције седам.
У надокнади деветог кола Суперлиге Србије, клуб са Бановог брда у петак дочекује екипу Младости из Лучана, док ИМТ гостује у Ивањици екипи Јавора.
Суперлига Србије, 19. коло:
Петак:
Нови Пазар - Радник 2:1
Вождовац - Железничар 5:1
Субота:
Младост - Напредак 1:2
Раднички Ниш - Војводина 0:1
Спартак - Црвена звезда 1:4
Партизан - Раднички 1923 3:3
Понедељк:
ТСЦ - Јавор 3:0
Чукарички - ИМТ 0:1
Табела:
1. Црвена звезда 46
2. Партизан 44
3. ТСЦ 36
4. Нови Пазар 29
5. Војводина 28
6. Чукарички 26
7. Вождовац 25
8. Младост 25
9. Спартак 22
10 ИМТ 20
11. Јавор 20
12. Раднички 1923 20
13. Напредак 20
14. Железничар 17
15. Раднички Ниш 16
16. Радник 11

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.