Izvor: RTS, 14.Dec.2023, 12:18

Међедовић за РТС: Новакови савети много значе, на нивоу сам са Алкаразом, Синером и Рудом

Млади српски тенисер Хамад Међедовић је приликом укључења у сегмент "Јутарњег програма" под називом "Пут до Париза" говорио о припремама за нову сезону са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем.
Међедовић се наметнуо као ново име у свету тениса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победом на "Некс џен" турниру младих тенисера у Џеди, последњем АТП сезони. Тек што се одморио, већ су у глави припреме за старт нове сезоне.
"Мало је простора за одмор, обзиром да сам завршио последњи турнир пре десетак дана. Такав је овај спорт којим се бавимо. Година је препуна турнира и ретко правимо паузу. Али, ипак сам успео мало да одморим и већ од сутра крећем са припремама пошто путујем за Дубаи. Тамо почињем са припремама за следећу годину", рекао је Међедовић.
На том турниру није било његових вршњака, који су у самом врху светског тениса, Карлоса Алкараза, Каспера Руда и Јаника Синера.
"Свакако да су они тренутно доста боље рангирани од мене, ал поседујем тај ниво што се тиче тениске игре. То захтева пуно рада и одрицања. Тако да ћу ја наставити да радим оно што најбоље знам и видећемо докле ће ме то довести", истиче Међедовић приликом укључења у "Путу до Париза".
Припреме ће одрадити са најбољим тенисером свих времена Новаком Ђоковићем.
"Новак ме позвао да радим са њим припреме у Дубају на чему сам јако захвалан. Сигурно да ће ми пуно значити тренинг са најбољим тенисером свих времена. Даће ми још више самопоуздања и онда путујемо за Аустралију да играмо Јунајтед куп. То је једна велика част и захвалан сам на позиву", рекао је Хамад, додавши како није планирао у блиској будућности да игра дубл са Ђоковићем.
"Пуно ми значи. Последњих пар година добијам велику подршку од њега. Врло је корисно када имате поред себе најбољег тенисера свих времена да вам додељује савете и захвалан на томе", казао је млади тенисер.
Највећи сан му је злато на Олимпијским играма, али до тога је дуг пут.
"То ми је дечачки сан. Један од највећих снова је освојити злато на Олимпијским играма. Потребно је још доста поена да се освоји и да будем доста боље позициониран на ранг листи, али ја верујем у себе да ћу играти", навео је Међедовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.