Izvor: RTS, 13.Dec.2023, 07:01

Јокић се жалио судијама и добио искључење, Денвер ипак славио у Чикагу

Денвер нагетси су савладали Чикаго булсе 114:106 у "Јунајтед центру", иако је Никола Јокић искључен крајем првог полувремена због расправе са судијама.
После славља дан раније у Атланти, Нагетси су имали ново гостовање већ наредне ноћи у Чикагу. Бројна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << српска дијаспора није могла да ужива у мајсторијама Николе Јокића, јер су им тај угођај упропастиле судије.
Јокић се жалио да га је имењак Вучевић фаулирао приликом полагања на други обруч. "Џокер" је добацио пар речи замерки судијама приликом враћања у одбрану. Прошао је готово цео напад Булса док се није чуо судијски звуждук за техничку Николи Јокићу. То је била и искључујућа за најбољег играча НБА шампиона. Јокић је на минут до краја првог полувремена завршио меч са четири поена. девет скокова и шест асистенција.
Тај моменат је помогао на мобилизацији Нагетса, који су успели да тимског игром остваре нову победу. Предност ни у једном тренутку није прешла у руке домаћина.
За Денвер на том дуелу није било ни Џамала Марија, тако да је Реџи Џексон завршио као најефикаснији са 25 поена. Мајкл Портер Џуниор је стао на 17, а икс-фактор је био руки Џулијан Стротер са 16 поена. Ерон Гордон је био свестран са 14 поена, седам скокова и шеста асистенција. 
Коби Вајт је био први стрелац Булса са 27 поена. Никола Вучевић је одиграо одлично са 26 поена и 16 скокова.
Денвер је четврти на Западу са 16-9, изнад су Минесота са 17-5, Оклахома сити са 15-7 и Далас са 15-8. Нагетсима следи повратак кући и сусрет са Бруклином.
Занимљиво, у паузама током меча је на паркету могао да се види српски фолклор. Прави ужитак за бројну дијаспору.
Резултати:
Бостон - Кливелнд 120:113
Далас - ЛА лејкерс 127:125
Чикаго  - Денвер 106:114
Финикс - Голден стејт 119:116
ЛА Клиперс - Сакраменто 119:99

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.