Izvor: RTS, 07.Dec.2023, 09:04

Партизан против миланске Олимпије, да београдска Арена остане тврђава

Кошаркаши Партизана против миланске Олимпије играју меч 13. кола Евролиге. Црно-бели су у серији победа пред својим навијачима, а победом против италијанског тима приближили би се врху табеле елитног такмичења. Утакмица у београдској Арени игра се од 20.30, ток меча >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.
Кошаркаши Партизана нашли су добру форму, после турбулентног почетка сезоне, па сада личе на екипу која је у завршници прошле сезоне била страх и трепет за екипе у Евролиги.
Екипа Жељка Обрадовића везала је две победе, против Панатинаикоса и Монака, а сада има прилику да пред својим навијачима дође и до трећег узастопног тријумфа у елитном такмичењу.
У 13. колу у Београд стиже миланска Олимпија и Еторе Месина, тим који има далеко слабије резултате од очекиваног, али и тим који се никако не сме потценити.
Партизан је после две победе у продужецима дошао до позитивног скора на табели 6-6, па би нови тријумф у београдској Арени померио црно-беле ка врху евролигашког каравана.
Гости имају учинак 4-8, али то не би смело никога да завара - Месина је један од најбољих и најискуснијих тренера у такмичењу, а на располагању има изузетно квалитетан састав, кадар за највише домете.

Ипак, Олимпија у Београд стиже без најбољег играча Николе Миротића, који је због повреде пропустио и меч у уторак, у којем су "манекени" поражени од Бајерна после продужетка.
Миротић је пред почетак сезоне требало да буде велико појачање Партизана, али се Црногорац са шпанским пасошем предомислио и у последњем трнутку потписао за Олимпију.
У екипи Партизана неће бити повређених Уроша Трифуновића и Френка Каминског, али капитен Кевин Пантер се вратио после повреде и већ дао велики допринос тиму у последње две победе.
Обе екипе су уморне, претходни меч у Евролиги одиграле су пре само 48 сати, али мотива не недостаје ни једнима ни другима, нарочито када се утакмица игра у фантастичном амбијенту пред око 20.000 ватрених навијача црно-белих.
Партизан је ове сезоне одиграо шест мечева пред својим навијачима и изгубио само једном - на отварању сезоне против Барселоне, па се црно-бели надају да ће против италијанског тима уписати и шести узастопни тријумф на домаћем терену.
Утакмица у београдској Арени игра се од 20.30, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.