Izvor: RTS, 29.Nov.2023, 22:34

Спектакуларни реми у Истанбулу, Копенхаген одолео у Минхену

Фудбалери Галатасараја и Манчестер јунајтеда одиграли су 3:3 у првој утакмици петог кола А групе Лиге шампиона. "Црвени ђаволи" у два наврата имали два гола предности, Галатасарај се вратио и дошао до бода у изузетну узбудљивом мечу. Бајерн и Копенхаген одиграли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << утакмицу без голова.
Мало је недостајало да играчи Манчестер јунајтед дође до веома битних бодова у Истанбулу, али је Галатасарај још једном показао колико је незгодан домаћин – 3:3.
Једну од најбољих утакмица ове сезоне у елитном такмичењу одиграла су два тима, а на крају је подела бодова вероватно и најправеднији резултат.
Екипа Ерика тен Хага, којој је победа у овом дуелу била готово па императив, одлично је ушла у меч и головима Гарнача и Бруна дошла до два гола већ после 18 минута игре.
Коначан резултат првог дела поставио је Хаким Зијех из слободног ударца.
Јунајтед је опет стекао два гола вишке преко Мектоминија, али се екипа Окана Бурука није предавала и некако дошла до изједначења.
Прво је Зијех изједначио из још једног слободног ударца, уз обилату помоћ голмана Онане, да би ерупцију позитивних емоција домаћим навијачима донео Актуркоглу.
Могао је Јунајтед у завршници до победе, али је у изгледној ситуацији млади Факундо Пелистри шутирао право у голмана Муслеру.
У другом мечу Групе А Бајерн и Копенхаген одиграли су без голова.
Баварци су били бољи тим, али нису успели да пробију чврст беде, испред гола данске екипе. У надокнади времена досуђен је пенал за Бајерн, али је после гледања ВАР сника судија Стефани Фрапар поништила првобитну одлуку.
Бајерн је задржао прво место на табели са 13 бодова, Копенхаген и Галатасарај имају по 5, Јунајтед је остао последњи са 4.
У последњем колу Манчестер на "Олд Трафорду" дочекује екипу бајерна, док Галатасарај гостује у Данској.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.