Izvor: RTS, 29.Nov.2023, 01:22

Звезда против Јанг бојса искористила све прилике да поново разочара навијаче

Звезда се на лош начин опростила од играња у Европи на пролеће. Ако може да постоји тренутак у којем би навијач одређеног клуба рекао да је срећан што је његова екипа испала из неког такмичења, онда је то засигурно овај.
Фудбалери Црвене звезде >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поразом од Јанг бојса у Швајцарској 2:0 остали су без "европског пролећа".
Тим Барака Бахара није оправдао очекивања ни у овој утакмици, као ни у осталим мечевима у Лиги шампиона ове сезоне, па се са правом може рећи да више бар сада није заслужила.
Све победе у припремном периоду била су нека врста фатаморгане и анестезије за успавану фудбалску јавност, а на крају се испоставило да је то била лажна нада.
Агресиван стил игре, висок пресинг и велики број различитх акција као да су заборављени након што су се терени са припремног периода заменили онима у Сурдулици и Ивањици. Тачно је да квалитет у домаћем такмичењу не може да се пореди са оним у било ком европском, али за пораз од Јанг бојса нема изговора, јер како је својевремено говорио Мурињо – финала се добијају.
Меч против швајцарског тима је за црвено-беле био финале.
Звезда је имала прилике, али не и игру, организовану, уиграну, прецизну и снажну за пролеће у Европи. Прилике су фарса, као и филмски обрт, најискренији, а понекад и прави утисци стекну се тек када се дело одгледа до краја.
Постојала је прилика да се после Јанг бојса забораве све лоше утакмице и резултати због којих је екипа била критикована у претходном периоду сада ће се то само наставити.
Звезда је имала велики број прилика пред голом ривала које се са навијачке стране гледишта не могу промашити.
Ипак, фудбалери српског шампиона су уместо погодака својим присталицама поклонили слоган - очекуј неочекивано из филма Герија Шермана "Мртав и сахрањен". Црвено-бели су као и главни протагониста шериф Ден Гилис пред приликама да се докажу својим грешкама противнике пустили да се извуку.
Да ниједна мука не иде сама показало је још једно неписано правило, оно које каже да се велики промашаји скупо кажњавају.
Два јефтина гола из полуприлика брзо су 2.000 навијача београдске екипе на трибинама "Ванкдорф" стадиона из стања неверице пребацила у прединфарктно.
Иако су се прилике низале, чинило се да не постоји могућност да екипа Барака Бахара дође до голова који би јој донели Лигу Европе, али и мир међу присталицама клуба чија сумња у екипу никад није била већа.
Звездина реалност у овом тренутку је Суперлига Србије, а ако је судити према тренутном поретку и играма чини се да ће морати да покаже много више од овога што је до сада да би наредне године заиграла у неком од европских надметања. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.