Izvor: RTS, 29.Nov.2023, 01:11

Барселона, Атлетико, Лацио и Борусија из Дортмунда у нокаут фази Лиге шампиона

Фудбалери Барселоне, Атлетика, Борусије из Дортмунда и Лација пласирали су се у нокаут фазу Лиге шампиона коло пре краја групне фазе, захваљујући победама у петом колу елитног такмичења.
Фудбалери мадридског Атлетика победили су као гости Фејенорд >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << резултатом 3:1 и тако се, после победе Лација над Селтиком у ранијем термину, заједно са Римљанима пласирали у елиминациону фазу из Групе Е.

Чак два гола Атлетика у Ротердаму били су аутоголови, Лутшарела Гертруде у 14. и Сантијага Хименеза у 81. минуту.
Марио Хермосо је био стрелац за Атлетико у 57. минуту, а Матс Вифер је у 77. дао једини гол за домаћина.
Борусија из Дортмунда је славила у Милану 3:1 и обезбедила пласман у нокаут фазу. Милан је имао шансу већ у шестом минуту да поведе, али је ударац Оливијеа Жируа са пенала одбранио голман гостију Грегор Кобел.
За разлику од Француза, капитен Борусије Марко Ројс је са беле тачке био сигуран и довео госте у вођство у 10. минуту.
Изједначио је Самуел Чуквезе у 37. минуту. Гости су меч решили за 10 минута. Прво је Ројс био асистеннт Бајно-Гитенсу у 59. минуту, а онда је Карим Адејеми послао лопту у мрежу домаћина у 69.
Њукасл је до 90+8. минута водио у Паризу, али је ПСЖ голом Килијана Мбапеа са пенала стигао до 1:1.
Александер Исак је донео предност "свракама" голом у 24. минуту и деловало је да ће однети три бода из Париза, али је у дубокој надокнади Мбапе изједначио и ставио ПСЖ у ситуацију да сам одлучује о сопственој судбини кад је у питању пласман у нокаут фазу.
Барселона је преокретом савладала Порто и обезбедила и пласман даље и прво место у Групи Х јер је боља у међусобном скору од Порта, а има чак за седам голова бољу гол разлику од Шахтјора.
Порто је голом бразилског крилног нападача Пепеа у 30. минуту повео у 30, али је већ у 32. минуту изједначио Португалац Жоао Кансело.
Бек је био најбољи играч утакмице, пошто је у 57. минуту асистирао земљаку и имењаку Феликсу за потпуни преокрет.
Резултати:
Група Е:
Лацио - Селтик 2:0
Фејенорд - Атлетико 1:3.
Табела:
1. Атлетико 11
2. Лацио 10
3. Фејенорд 6
4.Селтик 1
Група Ф:
Милан - Борусија Д. 1:3
ПСЖ - Њукасл 1:1
Табела:
1. Борусија 10
2. ПСЖ 7
3. Њукасл 5
4. Милан 5
Група Х:
Барселона - Порто 2:1
Шахтјор - Антверп 1:0
Табела:
1. Барселона 12
2. Порто 9
3. Шахтјор 9
4. Антверп 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.