Izvor: RTS, 28.Nov.2023, 07:25

Филаделфија декласирала Лејкерсе и покварила славље Леброна Џејмса

Кошаркаши Филаделфије надиграли су тим ЛА Лејкерса са чак 138:94 у утакмици на којој је Леброн Џејмс постао играч са највише одиграних минута у историји НБА лиге. Победнички тим је предводио Џоел Ембид који је за пола сата игре остварио троструки двоцифрен учинак. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Већ прослављени Леброн Џејмс је по броју минута проведених у игри надмашио легендарног Карима Абдула Џабара и исписао нову страницу НБА историје али му протекли меч неће остати у лепој успомени.

Филаделфија је од самог старта преузела иницијативу и вођство, а већ средином треће четвртине су направили двоцифрену предност и више није било дилеме о победнику.
Предводио их је МВП прошле сезоне Џоел Ембид који је за пола сата игре убацио 30 поена уз по 11 скокова и асистенција, а Тајриз Макси је убацио 31 поен и био најефикаснији играч утакмице.
У тиму Лејкерса највише поена постигао је управо слављеник Краљ Леброн са 18 поена али му је то свакако слаба утеха.
У дербију зачеља Источне конференције Вашингтон је надиграо Детроит са 126:107 на гостовању.
Победнички тим је предводио Кајл Кузма, којем је мало недостајало до трипл-дабла: убацио је 32 поена, којима је додао 12 скокова и осам асистенција. Одличан је био и Дени Авдија, који је победи Вашингтона допринео са 16 поена.
Неизвесно је било једино у Индијанаполису, где је Портланд успео да надигра Индијану са 114:110 у самој завршници врло изједначене игре.
Резултати НБА утакмица
Детроит - Вашингтон 107:126
Индијана - Портланд 110:114
Филаделфија - ЛА Лејкерс 138:94
Јута - Њу Орлеанс 114:112
ЛА Клиперс - Денвер У ТОКУ
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.