Фирма Тесла тужила Шведску транспортну агенцију због радника у штрајку

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2023, 15:54

Фирма Тесла тужила Шведску транспортну агенцију због радника у штрајку

Компанија Тесла поднела је данас тужбу против Шведске транспортне агенције због радника у штрајку који су обуставили испоруку регистарских таблица за нова Теслина возила. Фото: Танјуг/AP Photo/David Zalubowski, File Портпарол поменуте агенције Микаел Андерсон је рекао за локални медиј >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << СТВ да је тужба поднета јутрос, тако да је још нису видели.
„Морамо прво да чујемо њихово образложење пре него што можемо да дамо било какав даљи коментар“, рекао је Андерсон, преноси АП. Водећи економски дански лист Дагенс индустри је известио да је Тесла у тужби навела да обустава испорука регистарских таблица „представља незаконит дискриминаторни напад на Теслу.“
Крајем октобра је 130 чланова шведског синдиката металаца ИФ Метал започело штрајк у радионицама у којима се сервисирају Теслини електрични аутомобили, тражећи да америчка компанија са њима потпише колективни уговор. У знак солидарности су им се касније придружили лучки и поштански радници, као и други радници шитом земље.
Srpski građani malo troše za sportske proizvode i usluge

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фирма Тесла тужила Шведску транспортну агенцију због радника у штрајку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.