Izvor: RTS, 24.Nov.2023, 19:25

Финални турнир у рвању у Зрењанину

Рвачка сезона у Србији ближи се крају. Финални турнир плеј-офа одржаће се у суботу у зрењанинској "Кристалној дворани" у организацији РК Пролетер, а за титулу шампиона државе бориће се четири најбоља тима у земљи.
Ривал Зрењанинцима у полуфиналу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << биће Крагујевац, док се у другом полуфиналу састају суботички Спартак и београдски Партизан.

"На основу састава клубова и онога што су приказали ове сезоне, фаворити за пласман у финале су Пролетер и Спартак", каже Милан Јелић, генерални секретар Рвачког савеза Србије, уједно и комесар такмичења у Суперлиги.
Јелић је нагласио да је у овој години све било подређено сениорском Светском првенству коме је Београд другу годину узастопно био више него успешан домаћин:
"Приступ који смо имали показао се као исправан, а у прилог томе сведочи податак да смо освојили пет медаља и обезбедили три олимпијске норме. И следеће године фокус ће бити на учешће на Играма у Паризу, а након тога ћемо учинити све да направимо што је могуће бољи и занимљивији систем домаћег такмичења, за саме рваче, али и публику. Жеља је да максимално унапредимо домаће такмичење на крилима великих успеха на репрезентативном нову. Циљ нам је да лига буде интересантнија за праћење љубитељима спорта уопште како бисмо привукли што је могуће више младих да се баве рвањем", објаснио је Јелић. 
Први оперативац домаћег такмичења је нагласио да ће и ове године након финалних борби бити проглашен најбољи рвач, најбољи млади такмичар, као и најуспешнији тренер и судија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.